Δελτία Τύπου|

Την ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου διεκδικεί με σοβαρές αξιώσεις επιτυχίας η Δημοτική Αρχή προσδοκώντας να δημιουργήσει μια εκπαιδευτική στέγη που θα προωθήσει την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας στους νέους έφηβους συμπολίτες μας με όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά εφόδια (θεωρητική κατάρτιση, ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων, σπουδές μουσικής προεπαγγελματικού επιπέδου).

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς ενέκρινε στην διά περιφοράς συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 4 Μαϊου, την εισήγηση του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και αρμόδιου Αντιδημάρχου για θέματα Διά Βίου Μάθησης Κωνσταντίνου Πουντζουκίδη αναφορικά με τη σύσταση Μουσικού Γυμνασίου στα διοικητικά όρια του Δήμου Κιλκίς. Στο σκεπτικό της εισήγησης αναφέρεται ότι έχει εκφρασθεί ζωηρό ενδιαφέρον από μαθητές για τη φοίτησή τους σε Μουσικό Γυμνάσιο και ότι η έλλειψή του τους οδηγεί είτε σε συμβατικές δομές εκπαίδευσης είτε σε αναγκαστική μετακίνηση σε όμορες Περιφερειακές Ενότητες (Θεσσαλονίκης, Πέλλας) που διαθέτουν αντίστοιχη μορφή εκπαίδευσης.

Στα βασικά πλεονεκτήματα του Μουσικού Γυμνασίου συγκαταλέγονται η εξοικείωση των παιδιών με την τέχνη της μουσικής, η δυνατότητα δωρεάν εκμάθησης της ευρωπαϊκής και ελληνικής παραδοσιακής μουσικής καθώς και η διδασκαλία μουσικών οργάνων. Το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας και μαθήματα μουσικής παιδείας με εκ παραλλήλου υποχρεωτική εκμάθηση ατομικών μουσικών οργάνων (πιάνο, ταμπουράς, ή άλλο τοπικό παραδοσιακό όργανο αναφοράς).

 

Στην επικράτεια λειτουργούν σαράντα πέντε Μουσικά Σχολεία και άλλα πέντε Πειραματικά Σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου εγκρίνεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων.

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window