Πολιτισμός|

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας σας καλεί να παρακολουθήσετε την παράσταση του έργου των Δημ.Κεχαίδη – Ελ.Χαβιαρά ”Δάφνες και πικροδάφνες”,
το Σάββατο 17 Απριλίου 2010 και ώρα 9 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Η παρουσία του Κ.Θ.Β.Ε. στην Μακεδονία και τη Θράκη επιβάλλεται για λόγους εθνικής σημασίας καθώς το Κ.Θ.Β.Ε. είναι ένας θεσμός δημοσίου συμφέροντος και σκοπό έχει την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες, τα αιτήματα και τις προσδοκίες του πληθυσμού της Βορείου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας το Κ.Θ.Β.Ε. ξεκίνησε μια δίμηνη περιοδεία από το ακριτικό Ορμένιο Έβρου στις 26 Φεβρουαρίου μέχρι και την Φλώρινα με το έργο των Δημ.Κεχαίδη – Ελ.Χαβιαρά ”Δάφνες και πικροδάφνες”, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη.

Η πολιτική αυτή ηθογραφία των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, παραμένει επίκαιρη χαρίζοντας άφθονο γέλιο, απογυμνώνοντας στα μάτια μας την σκληρή ελληνική πραγματικότητα, σατιρίζοντας ανελέητα την πολιτική αλλά και κοινωνική ζωή του τόπου.
Το θέμα του έργου, τέσσερις τοπικοί στυλοβάτες υποψηφίων βουλευτών που μαζεύονται μια χειμωνιάτικη νύχτα για να συζητήσουν για τις επερχόμενες εκλογές.
Ο καθένας κρατά κρυμμένα μυστικά που θ’ αποκαλύψει την κατάλληλη στιγμή για να πλήξει τη σιγουριά των άλλων. Σ’ αυτή την εκρηκτική συνάντηση, οι τέσσερις αυτοί ισχυροί άντρες θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θα ενστερνιστούν κάθε ιδεολογία και θα αξιοποιήσουν κάθε πληροφορία, προκειμένου να ενεργήσουν με στόχο το προσωπικό τους συμφέρον. Και βέβαια, μεγάλη πρωταγωνίστρια, μια γυναίκα, που αν και μονίμως απούσα, δρομολογεί τις εξελίξεις.
Παίζουν οι ηθοποιοί Θανάσης Κεραμίδας, Τάσος Πανταζής, Νίκος Μαγδαληνός, Σπύρος Σαραφιανός.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έχει μειώσει σημαντικά την τιμή του εισιτηρίου του στα 10,00 €, συμβάλλοντας έτσι με τον τρόπο του στη δύσκολη οικονομικά περίοδο την οποία διανύουμε. Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του ΟΠΟΝΓΑ τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window