Δελτία Τύπου|

Το πρώτο λουλούδι μου… Από το Εγώ στο Εμείς….

Το πρώτο λουλούδι τους θα φυτέψουν οι μαθητές της στ’ τάξης όλων των Δημοτικών Σχολείων του Κιλκίς και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς σε δρόμους, πάρκα και κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Η εθελοντική δράση φύτευσης λουλουδιών εντάσσεται στο πλαίσιο της εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και του προγράμματος ”Κοινωνικό Σχολείο” και διοργανώνεται με τη συνεργασία της Α’ Βαθμιας Εκπαίδευσης, του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β΄Βαθμιας Εκπαίδευσης, του Δήμου Κιλκίς και του Νοσοκομείου Κιλκίς. Για την πραγματοποίηση της εθελοντικής δράσης συμπράττουν από το Δήμο Κιλκίς η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης & Διαφάνειας, η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Πρασίνου και η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς.

Η αρχή του ανθοφορίας της πόλης, με το πρώτο λουλούδι που θα φέρουν για φύτευση οι μαθητές, θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου και στις οδούς Πόντου και Κ. Γαβριηλίδη με τη συμμετοχή των παιδιών του 3ου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, του 7ου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και μαθητών του 2ου Γυμνασίου αντίστοιχα.

Θα ακολουθήσουν φυτεύσεις λουλουδιών την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στην πλατεία Ειρήνης (1ο και 6ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο) στο πάρκο Γ. Καπέτα (4ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο) και στους χώρους του Νοσοκομείου (8ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Σχολείο) και την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στον πεζόδρομο Μητροπολίτου Χαρίτωνoς (2ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο) στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου και στην οδό Εθνικής Αντίστασης (5ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο).

Ο Δήμος Κιλκίς θα διαθέσει εξειδικευμένο προσωπικό και τα απαραίτητα σκαπτικά εργαλεία για τις ανάγκες των εργασιών φύτευσης.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window