Δελτία Τύπου, Ενημέρωση Πολιτών, Νέα - Ανακοινώσεις|

Δύο μεγάλα έργα υποδομής που θα βελτιώσουν τους δείκτες ποιότητας ζωής των δημοτών και θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στην Δημοτική Ενότητα Γαλλικού ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κατά τη συνεργασία που είχε με τους Κοινοτάρχες της περιοχής την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο κοινοτικό κατάστημα Καμπάνη.

Πρόκειται για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από αμίαντο σε Καμπάνη, Μάνδρες, Γαλλικό και Πεδινό και σε μικρό τμήμα της Νέας Σάντας, έργου που έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ . Παράλληλα ο Δήμαρχος Κιλκίς ανέφερε ότι βρίσκεται στο στάδιο της προέγκρισης μελέτης, πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή κοινού αποχετευτικού δικτύου σε Καμπάνη – Μάνδρες και Γαλλικό – Πεδινό με κριτήριο την πληθυσμιακή συνένωση σε άξονα του ίδιου προγράμματος.

Κατά τη συνάντηση εργασίας εθίγησαν από τους Προέδρους των πέντε Κοινοτήτων θέματα καθημερινής τριβής όπως η διάθεση νέων κάδων απορριμμάτων και σκαφών για την απόρριψη βαρέων αντικειμένων στον τομέα της καθαριότητας, η διαχείριση του πρασίνου, η ανόρυξη εφεδρικής γεώτρησης στο Πεδινό, η λήψη δραστικών κυκλοφοριακών μέτρων για την ανάσχεση του υψηλού ορίου ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων στον κεντρικό δρόμο των Μανδρών, η επέκταση των κοιμητηρίων στη Νέα Σάντα.

Ο κ. Κυριακίδης σημείωσε τα αιτήματα και τις παρατηρήσεις τους και στη συνέχεια μίλησε για το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής στο πράσινο με περισσότερες καταγεγραμμένες κοινόχρηστες εκτάσεις, για τη διάθεση νέων κάδων απορριμμάτων στους οικισμούς το φθινόπωρο καθώς και για την αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού που θα αποκτήσει ο Δήμος -113 νέων υπαλλήλων με οκτάμηνη απασχόληση από το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα- στα χωριά για τεχνικές εργασίες και έργα καθαριότητας και βελτίωσης της εικόνας τους.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κυριακίδης αλλά και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Καμπάνη Γιώργος Φιλιππίδης, Νέας Σάντας Χριστόφορος Γαβράς, Γαλλικού Κώστας Αϊβαλιώτης, Πεδινού Χρόνης Στεργίου και Μανδρών Γιώργος Δαίλίδης αναγνώρισαν ότι παρά τις καθημερινές δυσκολίες ο Δήμος Κιλκίς είναι σύμμαχος στην αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και αναφέρθηκαν σε θέματα που αφορούν τις επιμέρους αρμοδιότητές τους και οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Χατζηαποστόλου, Ανέστης Πογέλης, Γιώργος Μπαλάσκας και Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕ ΓΑΛΛΙΚΟΥ5-5

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕ ΓΑΛΛΙΚΟΥ 1-1

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕ ΓΑΛΛΙΚΟΥ 2-2

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window