Δελτία Τύπου|

Τον Πρόεδρο του Ποταμιού δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κιλκίς στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης του Σταύρου Θεοδωράκη στο Δήμο Κιλκίς.

Ο κ. Δημήτρης Σισμανίδης ενημέρωσε σφαιρικά τον κ. Θεοδωράκη για τα θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κιλκίς με έμφαση στο προσφυγικό και στην αποσυμφόρηση της προσφυγικής δομής Χέρσου, όπου φιλοξενούνται πλέον 250 πρόσφυγες, στο ΤΕΙ Κιλκίς, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε έργα η ολοκλήρωση των οποίων παρεμποδίζεται από την κρατική μηχανή όπως η συντήρηση και αναβάθμιση των κερκίδων του εθνικού σταδίου της πόλης και η νομιμοποίηση των κοιμητηρίων του διευρυμένου Δήμου Κιλκίς. Αναφερόμενος στο ζήτημα συντήρησης και αναβάθμισης των κερκίδων ο κ. Σισμανίδης καυτηρίασε την πολιτική του αρμόδιου υφυπουργείου που δεν παραδίδει εδώ και ένα χρόνο το φάκελο του έργου στο Δήμο προκειμένου αυτός να υλοποιήσει τις απαραίτητες εργασίες με ίδιους πόρους. Για δε τα κοιμητήρια επισήμανε ότι ο Δήμος Κιλκίς, που είναι και ο τρίτος σε γεωγραφική έκταση ΟΤΑ της Ελλάδας, έχει 116 οικισμούς με 122 κοιμητήρια και το κόστος που απαιτείται για τις γεωλογικές και περιβαλλοντικές μελέτες ώστε να αδειοδοτηθούν ανέρχεται στα 2.000.000ευρώ, ποσό ιδιαίτερα υψηλό για τα οικονομικά του Δήμου.

Ο κ. Θεοδωράκης δεσμεύθηκε να θέσει το συγκεκριμένο θέμα στο αυριανό ετήσιο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε ενώ τόνισε ότι το ”Ποτάμι” θα ασκήσει πίεση μέσω της κοινοβουλευτικής του δύναμης για την προώθηση των αιτημάτων που του τέθηκαν.

Κατά τη συνάντησή τους που έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να έχουν μια γόνιμη συνεργασία για ζητήματα του Δήμου Κιλκίς.

IMG 2745

IMG 2800

IMG 2784-1

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window