Γενικά - Επικαιρότητα|

Με ιδιαίτερη χαρά και σε κλίμα συγκίνησης, η Δημοτική Αρχή του Κιλκίς υποδέχθηκε και φιλοξένησε επί τριήμερο την δεκαμελή αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου Δήμου Λατσιών Κύπρου. Η αντιπροσωπεία, μ’ επικεφαλής τον δήμαρχο Παναγιώτη Κυπριανού και μέλη δημοτικούς συμβούλους και στελέχη του Δήμου Λατσιών, παραβρέθηκε στις τιμητικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της 21ης Ιουνίου 1913, έπειτα από σχετική πρόσκληση της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου Κιλκίς.

Την πρώτη μέρα της παραμονής τους, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Μονή της Παναγίας Σουμελά και τους καταρράκτες της Έδεσσας. Ανήμερα την 21η Ιουνίου, οι Κύπριοι αδελφοί μας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ», μεταξύ των οποίων η παρέλαση και το γεύμα που παρέθεσε ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης.

Το βράδυ της ίδιας μέρας η αντιπροσωπεία συμμετείχε στην μεγάλη εκδήλωση με τις ορχήστρες Κρουστών, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Σωτήρη Μέσιου, που επί σειρά ετών διετέλεσε γραμματέας του Δήμου Λατσιών, και που ο πρόωρος χαμός του βύθισε σε πένθος την τοπική κοινωνία του αδελφού δήμου και τους πολλούς φίλους του στο Κιλκίς. Για τον άνθρωπο Σ. Μέσιο μίλησε πλην των άλλων κι ο δήμαρχος κ. Κυπριανού ενώ έκανε βαθειά αίσθηση στους προσκεκλημένους, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τους μαχητές του Κιλκίς.

Αμέσως μετά την εκδήλωση, την Κυπριακή αντιπροσωπεία δεξιώθηκε στην Καλίνδρια του Δήμου Χέρσου ο δήμαρχος Χρ. Ανθρακίδης. Θυμίζουμε ότι με τον Κυπριακό δήμο είναι αδελφοποιημένος κι αυτός του Χέρσου.

Τέλος, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου η φιλοξενούμενη αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον δήμαρχο κ. Τερζίδη στο γραφείο του, όπου παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Φωτιάδης και οι αντιδήμαρχοι Φ. Ρωμανίδης, Ι. Παυλίδης, Ι. Μιχαηλίδης και Κ. Αναστασιάδης.

Αμέσως μετά οι Κύπριοι αδελφοί επισκέφθηκαν τον Ακρίτα, όπου στο μνημείο του Γρηγόρη Αυξεντίου απέδωσαν τιμές στον μεγάλο ήρωα της Μεγαλονήσου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window