Γενικά - Επικαιρότητα|

Αγαπητοί συνδημότες,

 

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να μοιραστώ σκέψεις, συναισθήματα και προβληματισμούς με αφορμή τη φετινή επέτειο της 21ης Ιουνίου 1913.

Ενενήντα επτά χρόνια από τη νικηφόρα έκβαση της επικής Μάχης του Κιλκίς, που έκρινε ουσιαστικά το αποτέλεσμα του Β’ Βαλκανικού Πολέμου ο Λαός μας δίνει μια καινούργια μάχη.

Εκείνη της υπεράσπισης της αξιοπρέπειάς του και των εργασιακών του δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αγώνες των πατεράδων μας στο διάβα του 20ου αιώνα.

Χθες, ο Ελληνικός Στρατός με την καθοδήγηση της πολιτικής και πολιτειακής του ηγεσίας κατόρθωσε το ακατόρθωτο.

Διπλασιάστηκε σχεδόν η μέχρι τότε Ελλάδα και ως Έθνος επανακτήσαμε τη διεθνή αναγνώριση, αποκαθιστώντας το πληγωμένο γόητρο του Λαού μας από την ταπεινωτική ήττα του 1897.

Το 1913 συμπληρώθηκε το έργο των ηρώων του 1821, αποδεικνύοντας στον τότε πολιτισμένο κόσμο ότι ο Ελληνικός Λαός ξέρει και μπορεί να διεκδικεί το δίκιο του.

Σήμερα, καλούμαστε να δώσουμε έναν καινούργιο αγώνα.

Αυτή τη φορά δεν έχουμε απέναντί μας κάποιον τακτικό στρατό και η μάχη δεν θα δοθεί με τους γνωστούς κανόνες ενός πολέμου.

Σήμερα, η μάχη είναι ανελέητη ενάντια σ’ έναν δυσδιάκριτο εχθρό που πολεμάει με όρους καθαρά πολιτικοοικονομικούς.

Σήμερα, ο Ελληνικός Λαός παρακολουθεί έκπληκτος να κατηγορείται για λάθη άλλων και εξοντωτικά να τιμωρείται για κάτι που δεν έκανε.

Ο πρωτοφανής δημόσιος διασυρμός του και τα απάνθρωπα οικονομικά μέτρα που μας επιβάλλουν διακυβεύουν την ίδια την υπόστασή μας.

Οι διεθνείς εντολείς μας λησμονούν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους και ενεργούν για την ευημερία των αριθμών και όχι την αξιοπρέπεια των γενεών.

Σήμερα διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας που καλούνται να εργαστούν με όρους Μεσαίωνα γιατί έτσι το «επιβάλλουν» οι κανόνες.

Στη μάχη αυτή, που δεν υπάρχει άμαχος πληθυσμός και όλοι θα πρέπει να αγωνιστούμε να ανατρέψουμε την πτώση, οι Μάχες του χθες μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν.

Σε λίγους μήνες θα αρχίσουμε να ετοιμάζουμε το γιορτασμό των Εκατό Χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς.

Το 2013 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Κιλκίς και σηματοδοτούν παράλληλα την επιτακτική ανάγκη έναρξης σχεδιασμού της νέας φυσιογνωμίας της Πόλης του Κιλκίς με άξονες την ιστορικότητα του γεγονότος και την κοινή πορεία όλων μας σ’ έναν τόπο που συνεχώς θα αναπτύσσεται με την ευθύνη και συμμετοχή όλων μας.

Οφείλουμε όλοι μαζί να αναγνωρίσουμε πως κάθε φορά που συμπληρώνεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα στον ιστορικό κύκλο της ζωής μιας Πόλης ή ενός Δήμου η αυτονόητη ιστορική αναδίφηση του παρελθόντος θα πρέπει να συνοδεύεται από τον ρεαλιστικό αλλά και ελπιδοφόρο σχεδιασμό του μέλλοντός μας.

Για την Πόλη μας, το Κιλκίς, σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε την παραπάνω λογική, προκειμένου το Κιλκίς των 100 χρόνων ελεύθερης ζωής να φέρει στο προσκήνιο τον πολίτη.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, έχοντας επίγνωση των ευθυνών της απέναντι στους συμπολίτες μας είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Ο Δήμος Κιλκίς, με όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας περιφερειακός δήμος, μέρα με τη μέρα επιχειρεί και κατορθώνει την αξιοποίηση όλων των οικονομικών εργαλείων της Δημοκρατίας μας, προκειμένου να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της για την καθιέρωση καινοτόμων υπηρεσιών, την υλοποίηση έτοιμων μελετών για την ανάπλαση της πόλης μας και τελικά την μετατροπή των συμπολιτών μας σε περήφανους κατοίκους του Κιλκίς.

Τιμώντας το παρελθόν και αξιοποιώντας το παρόν σχεδιάζουμε το μέλλον.

Η προετοιμασία για την οργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τα «100 χρόνια Κιλκίς» βρίσκεται σε εξέλιξη και θα στοχεύουν στην οριοθέτηση του ενός νέου πλαισίου αναπτυξιακών ευκαιριών και δυνατοτήτων με την παράλληλη ανάδειξη του ιστορικού φορτίου και της συλλογικής μνήμης όλων των κοινωνικών ομάδων που συνδιαμορφώνουν το μέλλον αυτού εδώ του τόπου.

Πόντιοι, Θρακιώτες, Βλάχοι, Σαρακατσάνοι, Στενημαχήτες, Μικρασιάτες, Στρωμνητσιώτες και Ντόπιοι Μακεδόνες δικαιούνται και πρέπει να τιμήσουν το Μεγαλείο του Χθες, προετοιμάζοντας όλοι μαζί την Ελπίδα του Αύριο.

Στο νέο ξεκίνημα η σημερινή Δημοτική Αρχή δηλώνει παρούσα, με όραμα και σχέδιο.

Στον καινούργιο αγώνα θα είμαστε όλοι μαζί νικητές.

Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας.

 

Ο Δήμαρχος Κιλκίς


Δημ. Τερζίδης

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window