Γενικά - Επικαιρότητα|

Μια σημαντική απόφαση για την πράσινη ανάπτυξη στο Κιλκίς, με έντονα τα στοιχεία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ώστε να καταστεί ο νομός, στο μέλλον, σημαντικός αναπτυξιακός πόλος της Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελεί η ομόφωνη υιοθέτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Κιλκίς, των προτάσεων  του ομίλου ENIMEX S.A., που κατέθεσε στη συνεδρίαση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Θανάσης Τζεβελέκης.

Μεταξύ των καινοτόμων προτάσεων του ομίλου, περιλαμβάνεται ένας ευρύτερος σχεδιασμός για συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη της πράσινης επιχειρηματικότητας και με άμεσο αποδέκτη την ίδια την κοινωνία του Κιλκίς.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν δράσεις, όπως:


-Ολοκλήρωση της εταιρίας εγκατάστασης δικτύου και διαχείρισης Φυσικού  Αερίου στην πόλη του Κιλκίς.
-Επεξεργασία – ανακύκλωση σκουπιδιών – τηλεθέρμανση – θερμοκήπια.
-Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων με τη συνέργεια ίσως και νέων παραγωγών, ισχύος 2 ,W.
-Λειτουργία μονάδας βιομάζας – βιοαερίου.
-Διεκδίκηση ίδρυσης στην πόλη του Κιλκίς, πανεπιστημιακού τμήματος Ανανεώσιμων Πράσινων Πηγών Ενέργειας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. οι κοινές επιχειρηματικές δράσεις θ’ αναπτυχθούν με τη συμμετοχή του Δήμου στο εταιρικό ποσοστό και με κυρίαρχη γνώμη του σε θέματα κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Το βασικό επιχειρηματικό σχήμα θα αναπτύσσει κυρίως δράσεις στρατηγικού σχεδιασμού (έρευνα, μελέτη και συντονισμό ενεργειών).Σε αυτό το πλαίσιο η νεοσύστατη εταιρία «G.D.K. LTD ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΙΛΚΙΣ Α.Ε.», (GREEN DEVELOPMENT KILKIS S.A), με αρχικό ιδρυτική μετοχικό κεφάλαιο 20.000 € , προσφέρει το 10% των μετοχών της στο δήμο Κιλκίς και ένα επιπλέον 10% σε κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του Κιλκίς, που θα  υποδείξει ο δήμος.

Όπως τόνισε στην τοποθέτηση του ο κ. Τζεβελέκης το εγχείρημα αυτό θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη βιομηχανία, στις υπηρεσίες αλλά και στην εναλλακτική γεωργία.

Στο άμεσο προσεχές διάστημα, μέσα από  ανοικτές διαδικασίες ενημέρωσης και διαβούλευσης θα συγκεκριμενοποιηθούν και θα πάρουν το δρόμο της υλοποίησης συγκεκριμένες προτάσεις.

Απ’ τη πλευρά του ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Τερζίδης υπογράμμισε τη σημαντικότητα της πρότασης, ως μία μεγάλη ευκαιρία πράσινης ανάπτυξης, με περιβαλλοντική διάσταση, και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Ανάλογου περιεχόμενου ήταν και οι ομιλίες των υπόλοιπων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου όπως των Π. Πασσαλίδη, Φ. Ρωμανίδη, Μ. Λαζαρίδη, Δ. Ιωακειμίδη και Μ. Ηλιάδη, καθώς και εκπροσώπων των φορέων που παραβρέθηκαν, όπως του Γ. Τερζή, εκ μέρους του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου.

Ως γνωστών ο όμιλος ENIMEX S.A. έχει τη βάση των επιχειρήσεών του στη Βιομηχανική Ζώνη του Κιλκίς, το οποίο είναι κι η ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Θανάση Τζεβελέκη, που κατέχει και τη θέση του πρόεδρου των βιομηχάνων Κιλκίς και του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window