Δελτία Τύπου|

Κρούσματα εξαπάτησης παραγωγών υπαιθρίου εμπορίου λαϊκών αγορών και καταστηματαρχών διαπιστώθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Δήμο Κιλκίς. Άγνωστοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με δύο παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών και αφού συστήθηκαν με το ονοματεπώνυμο συγκεκριμένου Αντιδημάρχου αποπειράθηκαν να κλείσουν εμπορική συμφωνία σε ότι αφορά την πώληση αγροτικών προϊόντων, με πρόσχημα τη δήθεν αγορά και διάθεσή τους σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που μένουν σπίτι λόγω κορονοϊού.

Οι δύο περιπτώσεις απάτης έγιναν άμεσα αντιληπτές και είναι σε γνώση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς μετά από ενημέρωση του Δημάρχου Κιλκίς και του αρμόδιου Αντιδημάρχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τακτική των επιτήδειων είναι να προφασίζονται τους αιρετούς χρησιμοποιώντας το όνομά τους ώστε να δημιουργείται οικειότητα και εμπιστοσύνη με τα ανυποψίαστα θύματά τους τα οποία προσπαθούν να παρασύρουν σε οικονομική τραπεζική συναλλαγή. Ισχυρίζονται ότι έχουν καταθέσει ένα ποσό στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών και εν συνεχεία ότι εκ παραδρομής έχει πιστωθεί μεγαλύτερο από το συμφωνηθέν ποσό για το οποίο και ζητούν την επιστροφή του.

Ο Δήμος Κιλκίς εφιστά την προσοχή των πωλητών παραγωγών και επαγγελματιών στις λαϊκές αγορές και των καταστηματαρχών για τέτοιου είδους φαινόμενα και τους καλεί σε περίπτωση που δεχθούν τηλεφωνική επικοινωνία αγνώστων με περιεχόμενο υποτιθέμενη εμπορική συναλλαγή με χρήση ονόματος αιρετού να απευθύνονται άμεσα στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window