Δελτία Τύπου|

Η Δημοτική Αρχή υπό το Δημήτρη Κυριακίδη, δεκτική σε καινοτόμες παρεμβάσεις που ανοίγουν νέους ορίζοντες στην εκπαίδευση, ενισχύει το ψηφιακό σχολείο.

Με ενέργειες της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου αγοράστηκαν σαράντα επτά φορητοί υπολογιστές οι οποίοι διετέθησαν σήμερα στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης του Κιλκίς και στα Σχολεία της Περιφέρειας για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εξ αποστάσεως διδασκαλίας από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, εφόσον αυτή απαιτηθεί από μια ενδεχόμενη αναζωπύρωση της υγειονομικής κρίσης του Covid -19.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς διένειμε σήμερα σε Διευθυντές σχολικών μονάδων τα tablets (τρία σε κάθε Δημοτικό Σχολείο της πόλης και ένα σε κάθε Δημοτικό Σχολείο της Περιφέρειας με κριτήριο την πληθυσμιακή δυναμικότητα των σχολικών τάξεων) ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε διαδοχικά το 4ο, 7ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Καραϊτη. Στην επικοινωνία του με τους Διευθυντές, εκπαιδευτικούς και μαθητές ο κ. Κυριακίδης τόνισε ότι η αυτοδιοίκηση συμπορεύεται με την εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή και της δίνει τα απαραίτητα εφόδια που θα διευκολύνουν το μαθητή και τον εκπαιδευτικό υποστηρίζοντας το εκπαιδευτικό έργο. ‘’ Επιθυμία όλων μας είναι ο προσφερόμενος ψηφιακός εξοπλισμός να αξιοποιηθεί για τη μαθησιακή διαδικασία μέσα σε συνθήκες σχολικής κανονικότητας και να μη χρειαστεί να ξανακλείσουν έστω και προσωρινά τα σχολεία λόγω νέας πανδημίας του κορονοϊού ’’ τόνισε.

Tablets προμηθεύθηκαν τα Δημοτικά Σχολεία του Κιλκίς, το Ειδικό Σχολείο καθώς και όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλα πενήντα tablets διατέθηκαν σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Κιλκίς κατά την επανέναρξη της λειτουργίας τους τον περασμένο Μάιο.

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ1-1-

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ 4-1

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ 9-1

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ9-1

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ6-1

TABLETS ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ1-1

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window