Δελτία Τύπου|

Οι παιδικές χαρές που ανακατασκεύασε ο Δήμος Κιλκίς βρίσκονται στη διάθεση των λιλιπούτειων και μικρών δημοτών του για παιχνίδι μέχρι τελικής εξάντλησης!

Επτά νέες παιδικές χαρές, ζωτικές νησίδες ψυχαγωγίας, κοσμούν το Νέο Αγιονέρι το Ανθόφυτο το Κεντρικό τα Αμάραντα το Ηλιόλουστο το Λαοδικηνό και το Λιθωτό. Σε όλους αυτούς τους χώρους ανάπτυξης της κοινωνικοποίησης και των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών έχουν εγκατασταθεί τσουλήθρες, κούνιες και διάφορα παιχνίδια και έχουν υλοποιηθεί κατά γράμμα οι απαραίτητες εργασίες που συνομολογούν τις εγγυήσεις ασφάλειάς τους. Οι νέες παιδικές χαρές έχουν τσιμεντοστρωθεί, έχουν περιφραχθεί, είναι φωτεινές, καθώς έχει τοποθετηθεί ειδικός φωτισμός, και διαθέτουν πιστοποίηση.

Οι πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου ύψους 192.800ευρώ, το ποσό των 250.000ευρώ που ενέκρινε από δημοτικά έσοδα ο Δήμος Κιλκίς για την προμήθεια οργάνων, εξαρτημάτων και ανταλλακτικών στις υποδομές των παιδικών χαρών, μαζί με τη συμπλήρωση κονδυλίου 48.200ευρώ από ίδιους πόρους για την παιδική χαρά του Λιθωτού, έπιασαν τόπο.

Μικρής κλίμακας εργασίες από το πρόγραμμα ‘’Φιλόδημος ΙΙ’’ ανανέωσαν υφιστάμενες εγκαταστάσεις. Στην παιδική χαρά του Βαπτιστή αντικαταστάθηκε το δάπεδο, στις Καστανιές προστέθηκε μια μικρή τσουλήθρα, στην Κρηστώνη και επί της οδού Υψηλάντου, στην πόλη του Κιλκίς, αντικαταστάθηκαν το δάπεδο και ο εξοπλισμός των παιδικών παιχνιδιών. Μέσω του εν λόγω προγράμματος, με συνολική απορρόφηση πόρων 255.000ευρώ, βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμη η κατασκευή νέας παιδικής χαράς στις Μάνδρες με όλες τις απαιτούμενες υποδομές και με προμήθεια οργάνων, η επέκταση και προσθήκη νέου τμήματος παιδικής χαράς επί της οδού Φιλιππουπόλεως καθώς και η προσθήκη νέου τμήματος στη θέση Δ του Ζωοπάζαρου.

Την πορεία των εργασιών τους, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του Αυγούστου, επιβλέπει η Διεύθυνση Τεχνικών Εργασιών.

Όλο το καλοκαίρι οι παιδικές χαρές κοντά στην γειτονιά είναι ανοιχτές για να προσφέρουν στα παιδιά τη χαρά του ομαδικού παιχνιδιού και της ξεγνοιασιάς.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window