Δελτία Τύπου|

avan4Mουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης θα υλοποιήσει ο Δήμος Κιλκίς και το Τμήμα Απασχόλησης, Τουρισμού και Πολιτισμού εντός του Μαρτίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης. Απώτερος στόχος είναι αφενός, τα παιδιά να γνωρίσουν την ιστορία της μουσικής, τους μεγάλους συνθέτες και τα είδη μουσικών σχημάτων και αφετέρου να έρθουν σε επαφή με τα μουσικά όργανα και με τις έννοιες του ‘’αυτοσχεδιασμού”, της “σύνθεσης” και της ‘’μουσικής επένδυσης’’.

Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων θα φιλοξενηθούν δυο εξαιρετικά μουσικά εκπαιδευτικά σχήματα και ειδικότερα:

1. Το σχήμαDuo Passe ParToutπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «CINE CONCERT» τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προβολή 2 ασπρόμαυρων ταινιών του βουβού κινηματογράφου, με ζωντανή μουσική επένδυση από πιάνο, σαξόφωνο και κρουστά, μία υπέροχη κινηματογραφική συναυλία με δύο σπαρταριστές ασπρόμαυρες κωμωδίες «NEIGHBORS» και «ONE WEEK» του 1920 με πρωταγωνιστή τον Buster Keaton, που έχουν αφήσει εποχή στον βωβό κινηματογράφο. Οι ταινίες επενδύονται ζωντανά με μουσικό αυτοσχεδιασμό αναδεικνύοντας την εικόνα. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με την εκτέλεση αυθεντικών συνθέσεων για πιάνο και σαξόφωνο του διεθνούς ρεπερτορίου.

Με το προσιτό και ιδιαίτερα «διασκεδαστικό» μέσο της εικόνας οι μαθητές μπορούν να διεισδύσουν στον πανέμορφο αλλά και σύνθετο κόσμο της μουσικής.

Στο Πιάνο και τα Κρουστά είναι η Ευτυχία Βενιωτά ενώ στο σαξόφωνο και Κρουστά ο Γιώργος Λυγερίδης

2. Το σχήμα beARTive που θα παρουσιάσει την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 μια θεατρική πρόταση που συνδυάζει τη θεατρική πράξη, τη ζωντανή μουσική και τη βιωματική μάθηση με τίτλο «ΑΒΑΝΤΙ ΜΑΕΣΤΡΟ».

Οι μαθητές μπαίνουν στον κόσμο της μουσικής από την πύλη των ξύλινων πνευστών και συγκεκριμένα των σαξοφώνων, κάνοντας τη γνωριμία με όλη την τετραμελή οικογένεια, το σοπράνο, άλτο, τενόρο και βαρύτονο σαξόφωνο. Ταυτόχρονα ακούν ζωντανά υπέροχα μουσικά κομμάτια από το διαχρονικό διεθνές ρεπερτόριο και όλα αυτά διανθισμένα με χιούμορ, σκηνοθετικά ευρήματα και σεναριακές ανατροπές που κρατούν το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Τέσσερις εξαιρετικοί σαξοφωνίστες, με κορυφαίο τον διεθνούς φήμης μουσικό, Θεόφιλο Σωτηριάδη, ένας ανυπόμονος ντράμερ και μια… απίθανη δημοσιογράφος μπλέκουν σε μια ιστορία με πολύ γέλιο, υπέροχη μουσική και απρόβλεπτο τέλος!

Στο τέλος της παράστασης υλοποιείται διαδραστικό γνωστικό παιχνίδι και παρέχεται στους εκπαιδευτικούς των σχολείων εκπαιδευτικό υλικό (πληροφοριακό υλικό και ερωτηματολόγιο) σχετικό με την παράσταση. Το υλικό αυτό θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν με τους μαθητές τους, για να εμπεδώσουν και να επεξεργαστούν περαιτέρω τη γνώση που αποκόμισαν παρακολουθώντας την παράσταση.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Λίζας Κωνσταντοπούλου ενώ η μουσική επιμέλεια του Θεόφιλου Σωτηριάδη.

Παίζουν: Μελίνα Γαρμπή (δημοσιογράφος), Θεόφιλος Σωτηριάδης (Μαέστρος και σοπράνο σαξόφωνο), Αντώνης Kαρακώστας (άλτο σαξόφωνο), Κατερίνα Μουντζέλη (τενόρο σαξόφωνο), Τάσος Λαζόπουλος (βαρύτονο σαξόφωνο), Δημήτρης Ρόμπος (ντραμς).

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window