Δελτία Τύπου, Νέα - Ανακοινώσεις|

ΚΑΔΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ 1

Η φροντίδα για την καθαριότητα και ευπρέπεια των κοινόχρηστων χώρων της πόλης και των οικισμών είναι διαρκής έγνοια της Δημοτικής Αρχής.

Καθαροί πρέπει να είναι και οι κάδοι που ως χώροι υποδοχής είναι επιβαρυμένοι από την τακτική απόρριψη των απορριμμάτων και εμποτισμένοι, ειδικά τους θερινούς μήνες, με βαριές οσμές.

Εξουσιοδοτημένο ιδιωτικό συνεργείο του Δήμου Κιλκίς επιφορτίστηκε με την εργασία καθαρισμού και απολύμανσης όλων των συμβατικών κάδων απορριμμάτων που είναι εγκατεστημένοι στην πόλη και στους οικισμούς. Χρησιμοποιώντας μεγάλη πίεση νερού και ειδικά καθαριστικά υγρά το μηχάνημα – πλυντήριο πλένει τα εσωτερικά και εξωτερικά τοιχώματα των κάδων και συγχρόνως τους απολυμαίνει.

Οι εργασίες καθαρισμού – πλύσης των πράσινων κάδων έχουν ξεκινήσει πριν από λίγες εβδομάδες και έχουν ολοκληρωθεί σε οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων Γαλλικού (Νέα Σάντα, Καμπάνης,  Μάνδρες,Γαλλικό ,Πεδινό)  Πικρολίμνης (Μικρόκαμπος, Ανθόφυτο, Νέο Αγιονέρι, Παλαιό Αγιονέρι, Νέο Γυναικόκαστρο, Μαυρονέρι, Άνω, Μέσοι και Κάτω Απόστολοι) και στις Κοινότητες Μουριών, Χέρσου, Καστανιών, Βαπτιστή, Χωρυγίου, Τερπύλλου, Επταλόφου, Ευκαρπίας.

Την ερχόμενη εβδομάδα είναι η σειρά του φρεσκαρίσματος στους κάδους απορριμμάτων της πόλης. Το πλυντήριο κάδων του Δήμου θα υποστηρίξει επικουρικά οικισμούς που δεν έχει επισκεφθεί το συνεργείο  με αντίστοιχες εργασίες πλύσης – καθαρισμού στους κάδους τους.

Συνολικά προβλέπεται η πλύση – απολύμανση 5.000 κάδων απορριμμάτων σε όλο το Δήμο Κιλκίς.
Με την ευκαιρία η Διεύθυνση Καθαριότητας απευθύνει συστάσεις στους πολίτες:

– να ανοίγουν τον κάδο με το πόδι πατώντας το πεντάλ

–  να χρησιμοποιούν γάντια μιας χρήσης σε περίπτωση που θέλουν να ανοίξουν τον κάδο με τα χέρια τους

– να κλείνουν καλά τις σακούλες των απορριμμάτων για να μην πέφτουν σκουπίδια, κυρίως από τροφές, μέσα στο εσωτερικό τους που δημιουργούν ανεπιθύμητες μυρωδιές

– να τοποθετούν τις σακούλες των απορριμμάτων μέσα στους κάδους και όχι έξω από αυτούς.

 

Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων, Δήμου και Πολιτών, και η συνεργασία τους καλυτερεύει την ποιότητα ζωής μας !

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window