Δελτία Τύπου|

Μετά από την επιτυχία που σημείωσε η έκθεση “Οι Ζωγράφοι των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13” τον περασμένο Απρίλιο, ο Δήμος Κιλκίς στο πλαίσιο του προγράμματος εορτασμού για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ιστορική Μάχη Κιλκίς-Λαχανά και την απελευθέρωση της πόλης και σε συνεργασία με την 71η Α/Μ Ταξιαρχία “ΠΟΝΤΟΣ”, θα έχει την τύχη να φιλοξενήσει τον ερχόμενο Ιούνιο την κινητή περιοδική Έκθεση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, “Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας” Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13.

Πρόκειται για μια από τις πλουσιότερες εκθέσεις που οργανώθηκαν ποτέ με θέμα την απελευθέρωση της Μακεδονίας σε επιμέλεια του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, καθώς σε αυτήν περιλαμβάνονται αδημοσίευτο υλικό από κείμενα, φωτογραφίες, αλλά και κειμήλια του Ελληνικού Στρατού, και των άλλων στρατιωτικών δυνάμεων που πήραν μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους. Μεταξύ άλλων εκτίθενται στρατιωτικές στολές της εποχής εκείνης μαζί με τα εξαρτήματά τους, ξίφη, ξιφολόγχες, παράσημα, αναμνηστικά διπλώματα και λοιπά ενθυμήματα των Βαλκανικών Πολέμων.

Παράλληλα με την έκθεση κειμηλίων, θα λειτουργήσει και μια δεύτερη έκθεση βιβλίων, οι “Τίτλοι ιστορίας και Απελευθέρωσης”, που αφορά σε εκδόσεις της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, αλλά και άλλων εκδοτικών οίκων που αναφέρονται στη Μακεδονία.

Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν από 10 έως 25 Ιουνίου 2013 στον 2ο όροφο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς, και θα είναι επισκέψιμες καθημερινά το πρωί από τις 09:00 έως τις 13:00 και το απόγευμα από τις 19:00 έως τις 21:30.

Τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα την Δευτέρα 10 Ιουνίου, στις 20:00.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window