Δελτία Τύπου|

Τη μνήμη του θρυλικού υπαρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α. Γρηγόρη Αυξεντίου τίμησαν ο Δήμος Λύσης και ο Δήμος Κιλκίς σε μια σεμνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου.

Στο χώρο του μνημείου του, στον Ακρίτα, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία του Δημάρχου Λύσης κ. Συμεών Παντού, του Δημάρχου Κιλκίς

κ. Δημήτρη Σισμανίδη και αντιπροσωπείας του Συλλόγου Αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α.

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους οι δύο Δήμαρχοι εκθείασαν τον ηρωισμό του Κύπριου αγωνιστή και υπογράμμισαν ιδιαίτερα ότι χρέος της νεότερης γενιάς είναι η διατήρηση της ιστορικής συλλογικής μνήμης. Ο Δήμαρχος Κιλκίς επέδωσε στον ομόλογό του του Δήμου Λύσης αναμνηστική πλακέτα.

Επακολούθησε κατάθεση στεφάνων, εμφάνιση της Κυπριακής χορωδίας και ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Η Κυπριακή αποστολή επισκέφθηκε το φυλάκιο όπου είχε υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, ως έφεδρος ανθυπολοχαγός ο Γρηγόρης Αυξεντίου, το οποίο θα λειτουργήσει ως μουσείο προς τιμήν του.

Επ’ αυτού, οι Δήμαρχοι Κιλκίς και Λύσης συζήτησαν τις λεπτομέρειες σχετικά με τη διαμόρφωση του χώρου του φυλακίου. Για την ευελιξία της όλης διαδικασίας ο κ. Σισμανίδης πρότεινε τη σύσταση τριμελούς επιτροπής με τη συμμετοχή των δύο Δήμων, η οποία σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες θα προχωρήσει στην επίβλεψη του έργου. Επί τάπητος τέθηκαν και οι προοπτικές συνεργασίας των Δήμων Κιλκίς και Λύσης ο οποίος θυμίζεται ότι είχε αδελφοποιηθεί με τον πρώην Δήμο Δοϊράνης.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Τσαντάκης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα του Δήμου Δοϊράνης Ιωάννης Σισμανίδης, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακρίτα Αναστασία Φλώρου.

20140920 115206-2

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window