Γενικά - Επικαιρότητα|

Κατάμεστο ήταν το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς στην καθιερωμένη «Γιορτή του Αθλητισμού» που διοργάνωσε για έκτη συνεχή χρονιά το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κιλκίς (ΔΑΚ), την Κυριακή 21 Μαρτίου, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων και φυσικά όλης της αθλητικής οικογένειας του Δήμου.

Τις δραστηριότητες και τον προγραμματισμό του ΔΑΚ παρουσίασε ο πρόεδρος του, Κοσμάς Αβραμίδης, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Τερζίδης, ο οποίος αφού συνεχάρη τους αθλητές και τις ομάδες για τις επιτυχίες τους, έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης των αθλητικών υποδομών για ένα υγιές και σωστό περιβάλλον που πρέπει να αγωνίζονται και να αθλούνται οι δημότες του Κιλκίς

Ως κορυφαίος αθλητής για το 2009 τιμήθηκε ο δισκοβόλος Παναγιώτης Βαϊτσούδης, για την πέμπτη θέση που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα στη δισκοβολία στο Κατάρ και την τρίτη θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Παίδων στη δισκοβολία στην Τουρκία (την απονομή έκανε ο βουλευτής Κιλκίς Γ. Φλωρίδης).

Τέσσερις ομάδες βραβεύτηκαν για τις διακρίσεις τους. Η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Αετού Κιλκίς, για την άνοδο της στην Γ’ Εθνική κατηγορία (το βραβείο παρέδωσε ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Φ. Ρωμανίδης), η σχολική ομάδα χειροσφαίρισης του 1ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς, για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Πιερία (το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής του σχολείου Χρ. Ντέντας από τον αντιπρόεδρο της ΕΠΣΚ Βλ. Παναγιωτίδης) και η ομάδα σκυταλοδρομίας του ΓΑΣΚ (Ευθυμιάδης, Κεσίδης, Μιχαλόπουλος, Μοσχοβίδης) για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων (την απονομή έκανε ο επικεφαλής της μειοψηφίας Π. Πασσαλίδης). Τέλος τιμήθηκε ο Αθλητικός Σύλλογος Ταεκ-βο-ντο «Τόλμη» Κιλκίς ως πολυνίκης σύλλογος για τις επιτυχίες των αθλητών του (την απονομή έκανε ο αντιδήμαρχος Ιωσήφ Παυλίδης).

Για την συμβολή της στον αθλητισμό τιμήθηκε η εβδομαδιαία εφημερίδα «Πρώτη Σελίδα» και ο εκδότης Παύλος Τονικίδης (από τον πρόεδρο του ΔΑΚ Κοσμά Αβραμίδη). Μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση βραβεύτηκε ως παλιός αθλητής και παράγοντας της χειροσφαίρισης, ένας από τους θεμελιωτές του αθλήματος στο Κιλκίς, ο Χάρης Παπαδόπουλος (από τον αντιδήμαρχο Κιλκίς Κ. Αναστασιάδη). Εξ’ άλλου θερμό χειροκρότημα απέσπασε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Κιλκίς Άρης Γρηγοριάδης (το βραβείο παρέδωσε ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δ. Φωτιάδης).

Από τους διαιτητές τιμήθηκε ο Γιώργος Καρυπίδης (απ’ τον νομάρχη Ευ. Μπαλάσκα) ενώ απ’ τους αθλητές με σημαντικές διακρίσεις βραβεύτηκαν ο Δημήτριος Τσολακίδης, για την διάκριση του στην δισκοβολία (από τον εκπρόσωπο της ταξιαρχίας Ν. Νιζάμη) και ο Κώστας Πουντζουκίδης για την διάκριση του στο Kick Boxing (από τον αστυνομικό υποδιευθυντή Π. Ευθυμιάδη).

Ιδιαίτερο χρώμα στην γιορτή πρόσθεσε η επίδειξη σύγχρονου, κλασικού και μοντέρνου μπαλέτου από την σχολή χορού Ματίνας Κουρσάρη, ενώ εντύπωση έκαναν οι μικροί αθλητές του «Άθλου» με την επίδειξη ταεκ-βο-ντο. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε σύντομο βιογραφικό των τιμώμενων προσώπων με φωτογραφικό υλικό, που προβαλλόταν σε ειδική οθόνη καθώς ένα βίντεο από τις δραστηριότητες του ΔΑΚ. Άψογοι ήταν για άλλη μια χρονιά οι παρουσιαστές Σοφία Ασίκη, πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης και Χρήστος Καναρόπουλος, αθλητικογράφος.

Την εκδήλωση εκτός των προαναφερθέντων τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Π. Μωυσίδης, η πρόεδρος του Κ.Κ.Σ. Καλ. Πάκα, οι δημ. σύμβουλοι Μ. Αμανατίδου και Γ. Ηλιάδης, οι προϊστάμενοι Φυσικής Αγωγής Κιλκίς Γ. Χαζτηιωάννου και Φλώρινας Ι. Φωτιάδης και ο πρόεδρος του Συν. Διαιτητών Κ. Ευθυμίου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window