Γενικά - Επικαιρότητα|

Ο Δήμος Κιλκίς υπήρξε πρόσφατα θύμα μιας απαράδεκτης συμπεριφοράς εκ μέρους της Διεύθυνσης Υδάτινων Πόρων της Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας, την οποία συμπεριφορά οφείλω να καταγγείλω στους δημότες μας. Συγκεκριμένα, η εν λόγω υπηρεσία επέβαλε πρόστιμο στην ΔΕΥΑΚ, για την διάνοιξη μιας γεώτρησης, με το νερό της οποίας τροφοδοτείται το δίκτυο υδροδότησης του Δήμου μας. Χωρίς το νερό αυτό, το δίκτυο θα υπολειτουργούσε, μ’ αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην υδροδότηση των δημοτών μας.

Η διάνοιξη της συγκεκριμένης γεώτρησης αποφασίστηκε αφού πρώτα άλλες τρεις, για τις οποίες είχε εκδοθεί άδεια εκτέλεσης και χρήσης, αποδείχθηκαν άνυδρες. Προκειμένου να μην καθυστερήσει το όλο έργο αποφασίσαμε την διάνοιξη της επίμαχης γεώτρησης, η οποία είχε επιλεγεί ως εναλλακτική λύση, χωρίς όμως να’ χει εκδοθεί άδεια εκτέλεσης, καθότι η σχετική διαδικασία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα.

Η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη για τους ΟΤΑ, προκειμένου να υλοποιήσουν σύντομα τα έργα που προγραμματίζουν, ενώ η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας εκδίδει τη σχετική άδεια εκ των υστέρων. Στη περίπτωση της ΔΕΥΑΚ, όμως, υπήρξε διαφορετική αντιμετώπιση:

Μας επιβλήθηκε πρόστιμο εξακοσίων ευρώ, το οποίο μπορεί να φαντάζει ευτελές ως προς το ύψος του, αλλά είναι εξαιρετικά σοβαρό όσον αφορά τις προσθέσεις επιλεκτικής αρνητικής συμπεριφοράς σε βάρος μας. Κι αυτό ακριβώς οφείλω να καταγγείλω ενώπιον των δημοτών μας. Διαβεβαιώνοντας, ταυτόχρονα, κάθε αρμόδιο ότι δεν πρόκειται ν’ ανεχτούμε στο μέλλον διακρίσεις σε βάρος μας, είτε υποκρύπτουν πολιτικές, κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες, είτε όχι.

 

Ο Δήμαρχος και πρόεδρος

της Δ.Ε.Υ.Α. Κιλκίς

Δημήτρης Τερζίδης

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window