Γενικά - Επικαιρότητα|

Το Δήμο Κιλκίς επισκέφθηκε την περασμένη Τετάρτη 17 Ιουνίου ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Χακάν Αμπατζί. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο παρομοίων επισκέψεων που πραγματοποιεί ο κος Αμπατζί σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας.

Τον κο Πρόξενο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φωτιάδης Δημήτριος, ο οποίος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ρωμανίδη Φαίδωνα είχαν 45λεπτής διάρκειας συνομιλία μαζί του. Η ενημερωτική συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα πολιτισμού και αδελφοποιήσεων, με τον κο Αμπατζί να προτείνει ν’ ανιχνευτούν οι προϋποθέσεις για μια πιθανή αδελφοποίηση των Δήμων Κιλκίς και Αδριανούπολης. Απ’ τη πλευρά τους, τα δύο στελέχη του Δήμου ενημέρωσαν τον κο Πρόξενο για τις σχετικές διαδικασίες, τονίζοντας ότι οι αδελφοποιήσεις τυγχάνουν της έγκρισης αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών.

Να σημειωθεί ότι ο κος Αμπατζί έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας, ενώ ενημερώθηκε και για άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν στην πόλη του Κιλκίς και στους υπόλοιπους οικισμούς του Δήμου.

Τον Τούρκο Γενικό Πρόξενο συνόδευε στην επίσκεψη του ο Θεόδωρος Παυλίδης, Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου “ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ”. Στη συνάντηση δεν παρέστει ο Δήμαρχος Τερζίδης Δημήτριος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window