Γενικά - Επικαιρότητα|

Απόφαση να στηρίξει το αίτημα του ΤΕΙ Κιλκίς για ίδρυση νέου τμήματος, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τρίτη 9 Ιουνίου. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Δ. Τερζίδης, η διευθύντρια του λειτουργούντος τμήματος, Αν. Φερεσίδου, υπέβαλε ήδη στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πρόταση για ίδρυση Τμήματος Τεχνολογίας κι Επικοινωνιών.

Απ’ τη πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Π. Πασσαλίδης υποστήριξε ότι συμφέρον του Κιλκίς θα’ ναι να δημιουργηθεί σχολή, με λειτουργία δυό τουλάχιστον ομοειδών, από άποψη αντικειμένου σπουδών, τμημάτων.

Με ομόφωνη απόφαση του, το Δ.Σ. ενέκρινε πίστωση 60 χιλ. ευρώ γι’ αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων και δημιουργία εθελοντικών ομάδων. Με το ποσό αυτό θα καταστεί δυνατό να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, πολλοί απ΄ τους οποίους δεν έχουν πληρωθεί απ’ τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν άλλαξε από την Πολιτεία ο τρόπος και μειώθηκαν αισθητά τα ποσά χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ), Χρ. Σπίγκος, ο συγκεκριμένος τρόπος πληρωμής των εργαζομένων αποφασίστηκε έπειτα από σχετική συμφωνία της ΚΕΔΚΕ με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκαν διάφοροι απολογισμοί όπως αυτοί του ΟΠΟΝΓΑ, του ΔΑΚ, των ΚΑΠΗ κ.α. Μ’ αφορμή τον απολογισμό του ΟΠΟΝΓΑ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρ. Σπίγκος αναφέρθηκε στις μεγάλες πολιτιστικές παρεμβάσεις του δήμου, όπως το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, τα τμήματα καλλιτεχνικής παιδείας με τους 766 μαθητές, οι ετήσιες εκδηλώσεις κι οι νέες δραστηριότητες όπως η 10ήμερη «Άνοιξη των Χρωμάτων» κι η λειτουργία θερινού κινηματογράφου.

Οι απολογισμοί του ΟΠΟΝΓΑ, της ΔΕΥΑΚ, της Δημοτικής Επιχείρησης-ΕΡΓΟΝ και των σχολείων του δήμου εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, ενώ του ΔΑΚ, των ΚΑΠΗ και των παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου, ομόφωνα.

Πριν συζητηθούν τα θέματα ημερήσιας διάταξης, ο κ. Τερζίδης ενημέρωσε το Σώμα ότι η Περιφέρεια έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή της Μ. Αμανατίδου κατά απόφασης του Δ.Σ., μ’ αποτέλεσμα η εν λόγω σύμβουλος να παραμείνει εκπρόσωπος του Δ.Σ. στην επιτροπή που θα επιλέξει τον νομικό σύμβουλο του Δήμου. Η προσφυγή δεν έγινε δεκτή κατά το μέρος που αφορούσε τη σχέση εργασίας του νομ. συμβούλου.

Απαντώντας σ’ ερωτήσεις δημ. συμβούλων, ο δήμαρχος Κιλκίς ανέφερε και τα εξής:

-Θα γίνει προσπάθεια να εξευρεθεί νέος χώρος για το κυνοκομείο, καθότι η μεν Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν είχε ένσταση με τον αρχικά επιλεγέντα αλλά η Στρατιωτική Υπηρεσία θεώρησε καλύτερο να επιλεγεί άλλος.

-Η πυροπροστασία του δήμου γίνεται σε συνεργασία με το Δασαρχείο κι εθελοντικές ομάδες, ενώ νέα μέτρα θα ληφθούν μέσω των αναπλάσεων (ερωτήσεις Π. Πασσαλίδη και Μ. Ηλιάδη).

-Το θέμα των προσλήψεων μέσω του προγράμματος ΟΑΕΔ, δεν ξεκαθάρισε ακόμα από πλευράς του Υπουργείου Απασχόλησης (ερώτηση Γ. Ηλιάδη).

-Η λειτουργία Δημοτικής Αστυνομίας στο Κιλκίς αντιμετωπίζεται μ’ επιφύλαξη λόγω του τεράστιου κόστους της (ερώτηση Κ. Παπαδόπουλου).

-Καταβάλλεται προσπάθεια για την όσο το δυνατόν συντομότερη λειτουργίας της αστικής συγκοινωνίας, η οποία κρίνεται απαραίτητη ιδιαίτερα μετά τη μεταφορά της Νομαρχίας (ερωτήσεις Γ. Φαχουρίδη, Αιμ. Νικολαίδη).

-Το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας καζίνο στα όρια του Δήμου Κιλκίς θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο (ερώτηση Γ. Ηλιάδη).

-Για το θέμα της οδικής ασφάλειας παιδιών και δημοτών στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, ο Δήμος έκανε σημαντικές παρεμβάσεις και θα κάνει κι άλλες που του αναλογούν. Η ρύθμιση της κυκλοφορίας, όμως, είναι θέματα της αστυνομίας, η οποία όταν κάνει σωστά τη δουλειά της λύνονται όλα τα προβλήματα (ερώτηση Δ. Ιωακειμίδη).

-Το έργο των νέων κοιμητηρίων ολοκληρώνεται σύντομα, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν ενέργειες ανάπλασης αυτών που υπάρχουν (ερώτηση Κ. Παπαδόπουλου).

Με άλλες αποφάσεις του, το Δ.Σ. ενέκρινε:

-τις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Κιλκίς, έπειτα από σχετικό αίτημα της Νομαρχίας

-τη λειτουργία της φετινής Εμποροπανήγυρης κατά το διάστημα 2-6 Σεπτεμβρίου, στους χώρους όπου λειτούργησε και πέρσι

-τη μίσθωση (26 χιλ. ευρώ) κατασκηνώσεων για παιδιά ΑΜΕΑ και γι’ άλλα απ΄ τον αδελφοποιημένο δήμο Λατσιών Κύπρου

-τη διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων επί της οδού Θεσσαλονίκης κατά το διάστημα 15 Ιουνίου-10 Σεπτεμβρίου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window