Γενικά - Επικαιρότητα|

Πρόσφατα παρουσιάστηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς η διαδικτυακή πύλη (Portal), του δήμου, μέσω της οποίας μπορούν όλοι οι δημότες να επικοινωνούν με πολλούς τρόπους με τις υπηρεσίες του δήμου και να ενημερώνονται για τα δημοτικά πράγματα.

Η πύλη, με ηλεκτρονική διεύθυνση www.e-kilkis.gr, εντυπωσίασε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων και έτυχε της επιδοκιμασίας όλων των πτερύγων του δημοτικού συμβουλίου.

Οι στόχοι του Δήμου Κιλκίς με τη λειτουργία της Διαδικτυακής Πύλης κινούνται πάνω σε δύο βασικούς άξονες:

  • Στην παροχή ολοκληρωμένης πληροφόρησης στους πολίτες, προβάλλοντας έγκαιρο και έγκυρο περιεχόμενο.
  • Στην αυτοματοποίηση της διαχείρισης των διαδικασιών έκδοσης πιστοποιητικών και των αιτήσεων πολιτών για γενικά θέματα, καθώς και τη διενέργεια πληρωμών των υπόχρεων προς το Δήμο.

Όσον αφορά την πληροφόρηση, μέσω της Διαδικτυακής Πύλης ο επισκέπτης ενημερώνεται άμεσα για όλες τις δραστηριότητες του Δήμου Κιλκίς (πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, θέματα νεολαίας, θέματα ΚΑΠΗ κλπ.) , τις διακηρύξεις προμηθειών και έργων καθώς και για τις προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τους προμηθευτές, τους εργολάβους δημοσίων έργων, αλλά και τους δημότες.

Επιπρόσθετα, όσοι επισκέπτες εγγραφούν στο News Letter της Διαδικτυακής Πύλης θα λαμβάνουν άμεσα ειδοποίηση, στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει, για οτιδήποτε νέο αναρτηθεί στη Διαδικτυακή Πύλη.

Όσον αφορά την αυτοματοποίηση των διαδικασιών αιτημάτων, ο κάθε επισκέπτης μπορεί να στείλει μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο αντίστοιχο τμήμα, ενώ ο εγγεγραμμένος χρήστης να υποβάλλει επίσημα αιτήματα μέσω των ηλεκτρονικών αιτήσεων. Κάθε αίτημα που υποβάλλεται από εγγεγραμμένο χρήστη της Διαδικτυακής Πύλης, παρακολουθείται στην εξέλιξή του, ενώ ο πολίτης που το υπέβαλλε ενημερώνεται μέσω της πύλης ή και του email που έχει δηλώσει, για την πρόοδο του θέματος που ανέφερε.

Ειδικότερα οι εγγεγραμμένοι χρήστες που δηλώσουν και το ΑΦΜ τους, μπορούν μέσω της Διαδικτυακής Πύλης να ενημερωθούν για τις οφειλές τους προς το Δήμο Κιλκίς και να προβούν στην εξόφληση αυτών μέσω συστήματος πληρωμών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πληρότητα των στοιχείων τους ως συναλλασσόμενοι στη βάση δεδομένων του προγράμματος οικονομικής διαχείρισης του Δήμου Κιλκίς. Να υπάρχουν δηλαδή πλήρη στοιχεία συμπεριλαμβανομένου του ΑΦΜ. Επίσης οι προμηθευτές και οι εργολάβοι μπορούν να παρακολουθούν τα εντάλματα πληρωμών που τους αφορούν.

Τέλος στη Διαδικτυακή Πύλη ο επισκέπτης μπορεί να μετέχει σε συζητήσεις (Forum) να λάβει μέρος σε ψηφοφορίες (Polls) να αναζητήσει ή να υποβάλλει αγγελίες και να δει πληροφορίες τόσο για το Δήμο Κιλκίς όσο και για θέματα γενικού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμος Κιλκίς καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να επισκεφτούν την Διαδικτυακή Πύλη και θα χαρεί να δει τους δημότες να συμμετέχουν δυναμικά σε αυτήν.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window