Γενικά - Επικαιρότητα|

Εμείς, οι φορείς του Κιλκίς πληροφορηθήκαμε με έκπληξη από τον τοπικό τύπο ότι το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης αποφάσισε την παύση της λειτουργίας του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στo Κιλκίς.

Οι συνέπειες της απόφασης αυτής είναι ιδιαίτερα δυσμενείς για την Πόλη και τον Νομό.

Η λειτουργία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο Κιλκίς μας εξασφάλιζε μια σειρά από οφέλη στην κατεύθυνση της ανάπτυξης μιας ευαίσθητής περιοχής με έντονα τα χαρακτηριστικά του οικονομικού απομονωτισμού.

Χαρακτηριστικά που στη σημερινή οικονομική κρίση λαμβάνουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Αλλά εκτός από τα προφανή οφέλη οικονομικού χαρακτήρα το Κιλκίς στερείται επιπλέον μια σοβαρή δυνατότητα προβολής του σε πανελλήνιο επίπεδο.

Είναι προφανές λοιπόν ότι η παύση της λειτουργίας του Κέντρου Νεοσυλλέκτων του Κιλκίς επιφέρει μια σειρά από αρνητικές επιπτώσεις και δημιουργεί έντονο κλίμα δυσφορίας στο σύνολο των συμπολιτών μας, οι οποίοι εύλογα διερωτώνται για τα αίτια που οδηγούν τα κέντρα αποφάσεων της Ελληνικής πολιτείας να τηρούν μια ακραία απαξιωτική στάση στην περιφέρεια και στον τόπο μας ειδικότερα.

Με το παρόν ψήφισμα το σύνολο των φορέων του Κιλκίς εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας στην απόφαση αυτή, που αποτελεί ευθεία προσβολή στον κόσμο του Κιλκίς και δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να την ανατρέψουμε.

Η απόφασή μας αυτή απορρέει από τον σεβασμό μας προς τον κόσμο του Κιλκίς που δεν επιθυμεί να παραμένει απαθής παρατηρητής της συστηματικής υποβάθμισης του τόπου τους.

Ελπίζουμε ότι οι παραλήπτες αυτού του ψηφίσματος θα ανακαλέσουν την απόφασή τους, σεβόμενοι τις τοπικές αναπτυξιακές ανάγκες και τις κατά καιρούς εξαγγελίες του Ελληνικού Κράτους για τη δημιουργία κινήτρων παραμονής του πληθυσμού στις παραμεθόριες περιοχές.

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς

Δήμος Κιλκίς

ΕΒΕ Κιλκίς

Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς

Παράρτημα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

Εργατικό Κέντρο Κιλκίς

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window