Γενικά - Επικαιρότητα|

Επίσκεψη στο Δήμο Δοϊράνης προκειμένου να ενημερωθεί για την αναπτυξιακή του πορεία, τα δρομολογημένα έργα και τα ζητήματα που τον απασχολούν, πραγματοποίησε την Πέμπτη 19 Αυγούστου, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Τερζίδης.

Συνοδευμένος από τον αντιδήμαρχο Ισ. Μιχαηλίδη, ο κ. Τερζίδης έγινε δεκτός απ΄ τον ομόλογό του , Γ.Καλπακίδη, στο γραφείο του, στο Δημαρχείο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καλπακίδης ενημέρωσε αναλυτικά τον δήμαρχο Κιλκίς για όλα τα θέματα που απασχολούν τον ακριτικό δήμο του νομού μας, καθώς και για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, να προωθήσει σημαντικά για την περιοχή έργα.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις οδικές υποδομές, τις χρήσεις γης, τα πολεοδομικά σχέδια, την ύδρευση και την αποχέτευση των οικισμών του δήμου, ενώ αναλυτική κουβέντα έγινε για τους τρόπους εμπλουτισμού και αξιοποίησης της λίμνης Δοϊράνης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ.Καλπακίδης σε ήδη δρομολογημένα έργα , όπως το Πνευματικό Κέντρο Δροσάτου (προϋπολογισμού 800 χιλ ευρώ), το αποχετευτικό δίκτυο (300 χιλ), η οδοποιία Δροσάτου – Αμαράντων (συνολικά 1 εκατ.) κ.α.

Επίσης, ο δήμαρχος Δοϊράνης υπογράμμισε ότι υπάρχουν έτοιμες μελέτες, για έργα όπως το κλειστό γυμναστήριο του Δημ. Σχολείου Δροσάτου (προϋπολογισμός 400 χιλ ευρώ – πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»), η αποκατάσταση του λατομείου Αμαράντων, κατασκευή Λαογραφικού Μουσείου – Βιβλιοθήκης Αμαράντων (250 χιλ.) κ.α.

Απ΄ τη πλευρά του , ο δήμαρχος Κιλκίς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υλοποίηση και δρομολόγηση των σημαντικών για την περιοχή έργων, τα οποία όπως τόνισε, θα αποτελέσουν μια πλούσια παρακαταθήκη, για τον νέο “Καλλικρατικό” δήμο Κιλκίς.

Παράλληλα, ο κ.Τερζίδης επισήμανε την ανάγκη δραστηριοποίησης όλων των παραγόντων της τοπικής κοινωνίας στο πλαίσιο του νέου Δήμου, προεξαρχόντων των εκλεγμένων στη τοπική αυτοδιοίκηση, των εκπροσώπων φορέων και συλλόγων κλπ, ενώ υπογράμμισε των αναγκαιότητα καθημερινής παρουσίας αντιδημάρχου του νέου Δήμου, στην περιοχή του σημερινού δήμου Δοϊράνης.

Αμέσως μετά οι κ. Καλπακίδης, Τερζίδης και Μιχαηλίδης, επισκέφθηκαν σημεία του δήμου, όπως ο βιολογικό καθαρισμός Δροσάτου, η δεξαμενή ύδρευσης (όπως τόνισε ο κ.Καλπακίδης, ο δήμος τροφοδοτείται με νερό εξαιρετικής ποιότητας, που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες), το αντλιοστάσιο κ.α.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window