Γενικά - Επικαιρότητα|

Την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010 ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δ. Τερζίδης υπέγραψε τη σύμβαση ,με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της έγκρισης του έργου της ανάπλασης του πάρκου-Κήπου συνολικού προϋπολογισμού 5.600.000 ευρώ. Είναι η πρώτη από μια σειρά ολοκληρωμένων προτάσεων που κατέθεσε ο Δήμος Κιλκίς και εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ και η οποία πρόκειται να αλλάξει ριζικά το ιστορικό κέντρο του Κιλκίς. Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης προχωρούν οι διαδικασίες της προκήρυξης του έργου και της δημοπράτησης κατασκευής του.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός άξονα κίνησης πεζών κατά μήκος της οδού Βενιζέλου ο οποίος κατ’ αρχήν θα συνδέει τη Μητρόπολη με τις Καπναποθήκες και θα λειτουργεί ενοποιητικά για τα δύο κομμάτια του ελεύθερου χώρου το δημοτικό κήπο και το δημοτικό πάρκο. Στόχος είναι ο πεζόδρομος αυτός να ενταχθεί ως νέο ισχυρό στοιχείο της πόλης, με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ανάμεσα στο Πάρκο και τον Κήπο και να έχει τα χαρακτηριστικά μιας νέας κεντρικής περιοχής με έντονα τα στοιχεία του πρασίνου, του νερού καθώς και των πολλαπλών χώρων για παράλληλες δραστηριότητες.

Μαζί με το έργο της ανάπλασης θα πραγματοποιηθεί και η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ στις οδούς Ελ. Βενιζέλου , Χαρίτωνος, Μητροπόλεως, Πύρρου, Πάλμε, Σόλωνος, 21ης Ιουνίου, Ελ. Βενιζέλου (χωρίς υπογείωση του τμήματος της 21ης Ιουνίου).

Την ικανοποίηση του για την έγκριση του έργου εξέφρασε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Τερζίδης τονίζοντας ότι ο Δήμος με όλο το στελεχιακό δυναμικό του αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει στο ΕΣΠΑ. «Μετά την ολοκλήρωση των έργων υποδομής στην πόλη, έφτασε η στιγμή να προχωρήσουμε στις αναπλάσεις, με το συγκεκριμένο έργο να αλλάζει προς το καλύτερο αισθητικά και λειτουργικά το κέντρο του Κιλκίς» τόνισε ο κ. Τερζίδης.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window