Δελτία Τύπου|

IMG 3170Σε μια σεμνή, αλλά περιεκτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 η τελετή απονομής βραβείων στους διακριθέντες του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Μικρής Κλίμακας “Δημιουργία & Ανάκτηση Κοινοχρήστων και Κοινωφελών Χώρων και Ανάδειξη Μετώπων-οδών και κόμβων- στην αστική περιοχή του Δήμου Κιλκίς”.

Ο Διαγωνισμός, διοργανώθηκε πέρσι από το Δήμο Κιλκίς σε συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΚΜ, τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν. Κιλκίς και τον Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών και Υπομηχανικών Τεχνολόγων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Κιλκίς, στο πλαίσιο του προγράμματος εορτασμού για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης του Κιλκίς.

IMG 3040Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ως εκπρόσωπος του Δήμου Κιλκίς ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κιλκίς κ. Δημήτρης Τσαντάκης, ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ/ΤΚΜ ο κ. Νικόλαος Καμαριανός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Ν. Κιλκίς, κ. Γιώργος Μωϋσίδης, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων κ. Βακαλόπουλος, ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού και καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ κ. Εδουάρδος Κάστρο και η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Κιλκίς και συντονίστρια του έργου από πλευράς Δήμου κ. Ζωή Τζήμητρα.

 

Όλοι ανεξαιρέτως οι ομιλητές, τόνισαν το εξαιρετικό επίπεδο των συμμετοχών και τις λαμπρές καινοτομίες και ιδέες τους, οι οποίες όπως υποστηρίχθηκε μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα της πόλης και τη ζωή των πολιτών και να συμβάλλουν έτσι στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου Κιλκίς.

IMG 3058Πριν την απονομή των βραβείων τους, οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στο κοινό.

Τα τρία ισόποσα χρηματικά βραβεία των 2.000 ευρώ του Δήμου Κιλκίς έλαβαν:

1η Ομάδα: Γλύκα Φιλια, Γεωργούλη Δανάη -Αρχιτέκτονες Μηχανικοί

2η Ομάδα: Θεοδωρίδου Ιφιγένεια, Χριστοδούλου Αικατερίνη -Αρχιτέκτονες Μηχανικοί. Σύμβουλοι: Λεωνιδάκη Κωνσταντίνα, Παπακυριάκου Αγλαΐα -Αρχιτέκτονες Μηχανικοί

3η Ομάδα: Γεωργιάδου Ελένη, Σωφρονίδης Γεώργιος – Αρχιτέκτονες Μηχανικοί. Συνεργάτης: Γκούμας Ανδρέας – Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Αντίστοιχα, εύφημες μνείες έλαβαν:

  1. Αποστόλου Ευαγγελία, Αρχιτέκτονας Μηχανικός

  2. Τζάννες Μαρίνα-Ιώ, Αρχιτέκτονας Μηχανικός

  3. Ομάδα: Κουντουράς Παναγιώτης, Δίτσα Λήδα, Μαλεφάκης Παναγιώτης, Σταματίου Δήμητρα -Αρχιτέκτονες Μηχανικοί.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης λειτούργησε και έκθεση με όλες οι προτάσεις-μελέτες που υπεβλήθησαν στο Διαγωνισμό, έως και την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου Δήμου Κιλκίς.

Ευχαριστίες

Ο Δήμος Κιλκίς ευχαριστεί θερμά το ΤΕΕ/ΤΚΜ και την Μόνιμη Επιτροπή Αρχιτεκτονικών Θεμάτων για τη συνολική υποστήριξη του Διαγωνισμού τόσο στο στάδιο κρίσης, όσο και για τις ενέργειες δημοσιοποίησης-προβολής, τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν. Κιλκίς και ειδικότερα την Πρόεδρο του κα Τζήμητρα για την ενεργό και έμπρακτη συμμετοχή της σε όλη την πολύμηνη διαδικασία, τον Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών και Υπομηχανικών Τεχνολόγων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Κιλκίς για την οικονομική του ενίσχυση, καθώς και τον τοπογράφο Παναγιώτη Κεμεντσετσίδη για την σύνταξη των υποβάθρων.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window