Δελτία Τύπου, Ενημέρωση Πολιτών, Νέα - Ανακοινώσεις|

Ο δημόσιος λόγος του αρχαίου κόσμου αναβλύζει πηγαίος, επιχειρώντας με θεατρική εκφορά να κοινωνήσει τα παραγγέλματά του στη σύγχρονη κοινωνία, στη θεατρική παράσταση ‘’Από θέση ισχύος – Η δύναμη του δημόσιου λόγου’’ που ανεβάζει την Παρασκευή 21 Αυγούστου στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Πρόκειται για μια παράσταση που πραγματεύεται το δημόσιο λόγο μέσα στο δημόσιο χώρο με τον πολίτη να τίθεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της ιστορίας. Λόγοι και διαγγέλματα που εκφωνήθηκαν σε κρίσιμες καμπές της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, από ανθρώπους σε θέση ισχύος. Πολίτες και Πολιτικοί μέσα στην ιστορία. Αψιμαχίες, λόγοι που δίχασαν και ένωσαν, που ανέστησαν το ηθικό και κατακεραύνωσαν αντιπάλους. Λόγοι που ενίοτε καθοδηγούν επιμελώς το κοινό αίσθημα και φλερτάρουν με τη δημαγωγία. Λόγοι αστικής δημοκρατίας και στρατηγικής ευφυΐας. Ηγέτες με πολιτικές αρετές και ηθική. Αλαζονικοί και στοργικοί ,συναισθηματικοί ενίοτε και ψυχροί λόγοι που εκφωνήθηκαν στις πιο κρίσιμες καμπές του Αρχαίου Κόσμου. Θρυλικές μάχες μιας ιστορικής πραγματικότητας που μας περικλείει.

Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, η Σικελική εκστρατεία, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Περικλής, ο Θεμιστοκλής, ο Αλκιβιάδης, παρελαύνουν και εφορμούν, καθοδηγούν και υποδεικνύουν την ατομική ευθύνη στην συλλογική δράση. Φιλοδοξίες και όνειρα, ήρωες και αποστάτες. Η παράσταση, με άξονα τους λόγους αυτούς όπως μας παραδόθηκαν από τους Θουκυδίδη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Αρριανό, Διόδωρου Σικελιώτη, και με την φόρμα της αρχαίας τραγωδίας γίνεται μια εποποιΐα ιστορικής αναζήτησης στο επίκεντρο της οποίας είναι ο Άνθρωπος-Πολίτης, η αρετή, η συμμετοχή στα κοινά, η ανάγκη για συλλογικότητα. Οι λόγοι των αρχαίων μας δίνουν τις απαντήσεις που αναζητούμε ακόμα και σήμερα,για τον άνθρωπο, τη δημοκρατία, την αρετή, την ελευθερία. Μας προσφέρουν γνώση ακριβή, και ματιά κριτική απέναντι στην ιστορία και τους κύκλους της, για να φτάσουμε στο σήμερα και να αναρωτηθούμε, τι έχει αλλάξει γύρω μας, τι μάθαμε τι ενστερνιστήκαμε και τι όχι.

Πρωταγωνιστούν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλέκος Συσσοβίτης, Άννα Μάσχα, Καλλιόπη Ευαγγελίδου

Σύλληψη –Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι

Δραματουργία-έρευνα – επιλογή κειμένων : Κάτια Σωτηρίου Ενκε Φεζολλάρι

Μουσική: Γιώργος Ανδρέου

Σκηνικός χώρος-κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης

Συγγραφική επιμέλεια : Σοφία Καψούρου

Βοηθός Σκηνοθέτη : Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος

Φωτογραφίες: Ελπίδα Μουμουλίδου

Παραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Διάρκεια παράστασης : 1 ώρα και 20΄ λεπτά

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος : 10€
Μειωμένο : 8 € (ανέργων /φοιτητικό/ πολυτέκνων/ΑΜΕΑ/ άνω των 65 ετών και παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών )

Ηλεκτρονική Προπώληση στο viva.gr

Η θεατρική παράσταση ‘’Από θέση ισχύος – Η δύναμη του δημόσιου λόγου’’ ενταγμένη στο φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς είχε προγραμματιστεί για τις 5 Αυγούστου αλλά λόγω κακοκαιρίας θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σκηνοθετική πρόταση του Φεζολλάρι παρουσιάζεται φέτος σε όλα τα φεστιβάλ και ανοιχτά θέατρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην Αθήνα.

ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ

 

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window