Δελτία Τύπου|

Μικροί και μεγάλοι δημότες της πόλης του Κιλκίς γιόρτασαν χθες την ανακύκλωση στέλνοντας θετικά περιβαλλοντικά μηνύματα από την αναπλασμένη περιοχή του Πάρκου – Κήπου. Εκτός από την καλή τους διάθεση έφεραν μαζί τους παλιές μικροσυσκευές και τις απέθεσαν στους πράσινους κάδους ενώ μέσα από παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες γνώρισαν εμπειρικά και με διασκεδαστικό τρόπο τη σημασία της ανακύκλωσης.

Το καλό παράδειγμα έδωσαν πρώτοι ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης που ανακύκλωσε φορτιστές κινητών τηλεφώνων, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Χριστόφορος Πιπερίδης και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Γαβριηλίδης απορρίπτοντας στους κάδους ηλεκτρικές μικροσυσκευές.

Δημότες, γονείς και παιδιά περιηγήθηκαν στο περίπτερο της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς – τα παιδιά και οι έφηβοι στάθηκαν εκεί περισσότερη ώρα αφού έπαιξαν ηλεκτρονικά παιχνίδια για την ανακύκλωση – και στο διπλανό περίπτερο του παραρτήματος Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς. Έπαιξαν το ”σκουπιδάκι” μια έξυπνη παραλλαγή του επιτραπέζιου παιχνιδιού ”φιδάκι”, σχημάτισαν τζένγκα με χάρτινες φιάλες χυμών και γάλακτος ενώ οι λιλιπούτειοι φίλοι καταχάρηκαν το μπόουλινγκ βάζοντας σημάδι τα αλουμινένια τενεκεδάκια αναψυκτικών. Το παιχνίδι συνεχίστηκε και στο Πάρκο από τους προσκόπους και ολοκληρώθηκε με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου για την ανακύκλωση.

Στα οφέλη της ανακύκλωσης αναφέρθηκε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση πόρων και τη μείωση του κόστους συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων ενώ ανακοίνωσε ότι θα αναληφθούν και νέες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες από το Δήμο Κιλκίς. Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 10 Μαϊου θα υλοποιηθεί Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) στο χώρο του Πάρκου – Κήπου με τη συμμετοχή μαθητών δημοτικών σχολείων.

Τη χθεσινή γιορτή ανακύκλωσης, που έγινε σε συντονισμό με την περιβαλλοντική δράση Let’s do it Greece 2018 – Γίνε εσύ η αλλαγή που περιμένεις, υποστήριξε με την παρουσία του και το Τοπικό Τμήμα Οδηγισμού Σιδηροκάστρου ν. Σερρών.

Όλοι οι παριστάντες πήραν μαζί τους για το σπίτι τη γνωστή μπλε σακούλα με την υπόσχεση ότι θα τη χρησιμοποιούν για τους σκοπούς της ανακύκλωσης.

DSCN1820-1

DSCN1822-1

DSCN1827-1

DSCN1829-1

DSCN1836-1

DSCN1843-1

DSCN1847-1

DSCN1830-1

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window