Δελτία Τύπου|

Την κήρυξη των Δημοτικών Ενοτήτων Κιλκίς, Γαλλικού, Κρουσσών και Πικρολίμνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ζήτησε ο Δήμος Κιλκίς από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της τελευταίας περιόδου.

Στη σχετική έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κιλκίς καταγράφονται επισταμένως οι ζημίες που έχουν σημειωθεί σε οδικά έργα (δρόμοι, γέφυρες, αγροτικό δίκτυο κ.α.) ενώ δίδεται και μια πρόχειρη εκτίμηση του κόστους αποκατάστασης. Σύμφωνα με αυτή την εκτίμηση απαιτούνται περί τα 1.787.000ευρώ για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης.

Από την αυτοψία που διενήργησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ύστερα από εντολή του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη και της αρμοδίας Αντιδημάρχου Ελένης Αναστασιάδου, από τις 4 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2014 σε οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων Κιλκίς, Γαλλικού, Κρουσσών και Πικρολίμνης διαπιστώθηκαν εκτεταμένες καθιζήσεις οδοστρωμάτων, αστοχίες γεφυρών που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν στην ολική καταστροφή, ρηγματώσεις μεγάλου εύρους στο αγροτικό και οδικό δίκτυο, υπερχειλίσεις χειμάρρων και ρεμάτων με συνοδά πλημμυρικά φαινόμενα σε κατοικίες και καλλιέργειες.

Παράλληλα με το αίτημα κήρυξης των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κιλκίς

σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζητούνται και οι οικονομικοί πόροι για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window