Δελτία Τύπου, Ενημέρωση Πολιτών, Νέα - Ανακοινώσεις|

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης δέχθηκε στο γραφείο του το νέο Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Σωτήρη Μαρκάδα και είχαν συνεργασία για τη σχολική στέγη και τις διαμορφούμενες υγειονομικές συνθήκες λόγω Covid – 19 στο πλαίσιο επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Κιλκίς τη νέα σχολική χρονιά.

Ο κ. Κυριακίδης ενημέρωσε το νέο Διευθυντή για τις υποστηρικτικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά την καθαριότητα, την προμήθεια υγειονομικού υλικού (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες) στα σχολικά διδακτήρια ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Κιλκίς φρόντισε έγκαιρα για την ενίσχυση του ψηφιακού σχολείου έχοντας παραδώσει λίγο πριν τη λήξη της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς φορητούς υπολογιστές (tablets) σε όλα τα σχολεία για τη διευκόλυνση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας εφόσον μελλοντικά απαιτηθεί μια τέτοια ανάγκη. Συμπλήρωσε δε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πλήθος παρεμβάσεων στη σχολική στέγη, με συντηρήσεις, επισκευαστικές εργασίες, ελαιοχρωματισμούς και ότι οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες θα μεριμνήσουν για την καθαριότητα – υγιεινή στα σχολικά κτήρια καθώς και για την αποψίλωση του πρασίνου στους προαύλιους χώρους τους. Αναφορικά με τα νέα μέτρα προστασίας έναντι του Covid – 19 ο Δήμαρχος Κιλκίς σημείωσε ότι ο Δήμος θα συνδράμει σε ότι χρειαστεί για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων ώστε και οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό να αισθάνονται ασφαλείς.

Τέλος, με την ευκαιρία της ανάληψης των διοικητικών του καθηκόντων ο Δήμαρχος Κιλκίς ευχήθηκε στον κ. Μαρκάδα καλή δύναμη στο έργο του και ζήτησε να έχουν μια στενή συνεργασία για εκπαιδευτικά και λειτουργικά θέματα.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Σχολικής Δημοτικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Καραϊτης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ1-1

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window