Δελτία Τύπου|

Έργα συντήρησης σε δημοτικά κτήρια και σχολικές μονάδες προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα στη Δημοτική Ενότητα Κιλκίς. Οι παρεμβάσεις στο σύνολό τους αφορούν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στις εσωτερικές εγκαταστάσεις, στον περιβάλλοντα χώρο και στην εξωτερική περίφραξη. Αποσκοπούν στην ασφαλή λειτουργία των κτηριακών συγκροτημάτων και θα γίνουν με τη χρήση σύγχρονων υλικών και τεχνολογιών.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, προβλέπονται συγκεκριμένες εργασίες στα κτήρια του Δημαρχείου Κιλκίς, της τεχνικής υπηρεσίας, της διεύθυνσης καθαριότητας και πρασίνου, στο κτήριο του αντλιοστασίου στην πλατεία Λατσιών καθώς και στο 5ο και 9ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς, στο 4ο,5ο,6ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, στο Δημοτικό Σχολείο Κρηστώνης, στο 1ο,2ο και 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, στο Εσπερινό Γυμνάσιο – 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, στο Γυμνάσιο Βαπτιστή και στο 1ο Λύκειο Κιλκίς.

Ειδικότερα για την επισκευή – συντήρηση των κτηρίων με οικοδομικές εργασίες προγραμματίζονται:

– επεμβάσεις για μόνωση ταρατσών και κτηρίων

– σποραδικοί εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί, εσωτερικά και εξωτερικά επιχρίσματα τοπικά ή συνολικά στις επιφάνειες των κτηρίων

– αντικατάσταση υδρορροών, επενδύσεων

– αντικατάσταση κουφωμάτων ή συντήρησή τους

– τοποθέτηση σιτών αερισμού

-επισκευή εσωτερικών και εξωτερικών θυρών ή συντήρησή τους

– επίστρωση δαπέδων και επένδυση τοίχων με πλακίδια ή μάρμαρο

– τοιχοποιίες εσωτερικές και εξωτερικές

– ανακατασκευή χώρων υγιεινής

– επισκευές δικτύων ύδρευσης – θέρμανσης

– πλήρη ανακατασκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων σε χώρους υγιεινής

Στο πλαίσιο συντήρησης των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων χώρων που επισκευάζονται θα υλοποιηθούν:

– ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες

– εργασίες για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση οκτώ αιθουσών προκειμένου να λειτουργήσουν projectors στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

-εργασίες για την κατασκευή συστήματος αντικεραυνικής προστασίας τύπου κλωβού στο Δημοτικό Σχολείο Κρηστώνης, στο1ο, 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς και στο 2ο Λύκειο Κιλκίς.

Τέλος, για την επισκευή – συντήρηση και ανακαίνιση των εξωτερικών χώρων – αυλών που αναπτύσσονται μεταξύ των κτηρίων και των περιφράξεων των οικοπέδων θα γίνουν επεμβάσεις σε σιδηρά κιγκλιδώματα, αυλόθυρες, κατασκευή και επισκευή εξωτερικών δαπέδων, κλιμακοστασίων και ραμπών για ΑΜΕΑ, επεμβάσεις – συντηρήσεις σε χώρους αθλοπαιδιών, κατασκευή κιγκλιδωμάτων προστασίας,επεμβάσεις σε περιφράξεις, κατασκευή κρασπεδόρειθρων και λοιπών στοιχείων εγκιβωτισμού, τοποθέτηση πλακών τσιμέντου ή μαρμάρου.

Η σύμβαση για την εκτέλεση των προαναφερθεισών τεχνικών παρεμβάσεων έχει υπογραφεί τον Απρίλιο και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα διαρκέσουν δώδεκα μήνες. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 290.352,19ευρώ από το οποίο 260.352,19ευρώ προέρχονται από τον κωδικό ‘’Επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτηρίων’’ και τα υπόλοιπα 30.000ευρώ από δημοτικά έσοδα.

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window