Γενικά - Επικαιρότητα|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ (ΤΟΣΔΑ Δ.Κ)

Εγκρίθηκε με την 128/18-04-2016 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων το οποίο συντάχθηκε βάσει του νέου Εθνικού Σχεδιασμού. Στον πυρήνα του νέου σχεδιασμού βρίσκεται η προσπάθεια μεγιστοποίησης της διαλογής στην πηγή και ανάκτησης υλικών, έναντι της επεξεργασίας των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) σε σύμμεικτη μορφή.

Ενδεικτικά ρυθμίσεις που αφορούν στη αφορούν στη διαχείριση των αποβλήτων του Τοπικού Σχεδίου είναι:

  • Στο περιεχόμενο και στη διαδικασία ενσωμάτωσης των δημοτικών σχεδίων διαχείρισης αποβλήτων στο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), συμπεριλαμβανομένων θεμάτων συντονισμού και συνδιαχείρισης μεταξύ όμορων Δήμων.
  • Στη δυνατότητα προσλήψεων του απαραίτητου προσωπικού για την υλοποίηση του τοπικού σχεδίου σε κάθε Δήμο, δεδομένου ότι τα σχέδια αυτά είναι εντάσεως εργασίας.
  • Στη δυνατότητα των δήμων να διακινούν τα ανακτώμενα υλικά έναντι τιμήματος.
  • Στη δυνατότητα χωροθέτησης ήπιων υποδομών διαχείρισης ακόμη και εντός του πολεοδομικού ιστού (π.χ. Πράσινα Σημεία).
  • Στην ενθάρρυνση των κοινωνικών πρωτοβουλιών για πιο άμεση συμμετοχή στηδιαχείριση των αποβλήτων, στο πλαίσιο ενός συστήματος δημόσιας αποκεντρωμένης διαχείρισης
  • Τέλος, στη δυνατότητα σύναψης συνεργασίας, μόνον για την διαλογή στην πηγή και την εκπαίδευση, μεταξύ Δήμων, κοινωνικών συνεταιρισμών ή/και Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης, εφόσον τα απόβλητα αυτά εντάσσονται στην εναλλακτική διαχείριση.

ΤΟΣΔΑ – ΠΙΝΑΚΑΣ

ΤΟΣΔΑ


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window