Δελτία Τύπου|

Υπογράφηκε σήμερα από το Δήμαρχο Κιλκίς και εννέα δικαιούχους πολίτες του Δήμου Κιλκίς σύμβαση για την επίσημη ένταξή τους στο πρόγραμμα ”Στέγαση και Επανένταξη”.

Οι βασικοί πυλώνες του εν λόγω προγράμματος αναφέρονται στη στέγαση και στην εργασιακή επανένταξη.

Ειδικότερα οι πρόνοιες που παρέχει το εν λόγω πρόγραμμα στους εννέα ωφελούμενους και στις οικογένειές τους, αφορούν την επιδότηση ενοικίου για ένα έτος, την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως σίτιση και είδη πρώτης ανάγκης, την αγορά οικοσκευής (ηλεκτρικά είδη, έπιπλα) ανάλογα με τις ελλείψεις της κάθε οικογένειας, την κάλυψη λογαριασμών ΔΕΚΟ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επιπροσθέτως, για ορισμένους από τους ωφελούμενους προβλέπεται η δυνατότητα της εργασιακής επανένταξης.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης εξέφρασε την ηθική του ικανοποίηση για την ενεργοποίηση του προγράμματος ”Στέγαση και Επανένταξη” καθώς παρέχει το κοινωνικό του δίχτυ προστασίας σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα χρήζουν υποστήριξης.

”Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς” τόνισε ”δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη της στους αδύναμους συμπολίτες μας και θα πράξει ότι είναι δυνατόν, στηριζόμενη στις κοινωνικές της δομές αλλά και στην αξιοποίηση κάθε προγράμματος και δράσης που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού”.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς εκθείασε ιδιαίτερα τη συμβολή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και των κοινωνικών δομών της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.) που εργάστηκαν επίπονα για την ολοκλήρωση του φακέλου της πρότασης ένταξης. Συμπληρωματικά, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα παρέχουν στους δικαιούχους του προγράμματος και έργο συμβουλευτικής για την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα ”Στέγαση και Επανένταξη” προϋπολογισμού 103.440,00ευρώ για το Δήμο Κιλκίς, υλοποιείται από το υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

DSCN0311-1

DSCN0315-1

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window