Δελτία Τύπου|


Η πόλη του Κιλκίς ανθοστολίστηκε, πλημμύρισε με χρυσάνθεμα, κυκλάμινα,πανσέδες, δεντρολίβανο, με μεθυστικές ευωδιές, χρώματα, μουσικές και παιδικά χαμόγελα.

Οι μαθητές της στ’ τάξης του 3ου και του 7ου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς φύτεψαν το πρώτο τους λουλούδι, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου και στην οδό Πόντου ενώ λουλούδια φύτεψαν και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου στην οδό της Κ. Γαβριηλίδη.

Την ανθοφόρα σκυτάλη πήραν σήμερα οι μαθητές του 1ου, του 6ου, του 4ου, του 8ου Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς φυτεύοντας εποχιακά λουλούδια στην πλατεία Ειρήνης, στο χώρο του Δημαρχείου – Συνεδριακού Κέντρου και στους κοινόχρηστους χώρους του Νοσοκομείου Κιλκίς. Την καλαίσθητη παρέμβαση στο αστικό τοπίο της πόλης χάρηκαν αρκετοί δημότες και περίοικοι και επιδοκίμασαν με λόγια συμπάθειας και υποστήριξης την εθελοντική δράση των παιδιών ”Το πρώτο μου λουλούδι.. Από το Εγώ στο Εμείς” η οποία είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και του προγράμματος ”Κοινωνικό Σχολείο”.

Την εθελοντική δράση των παιδιών χαιρέτισε και ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης και φύτεψε μαζί τους ένα εποχιακό φυτό, στο λουλουδιασμένο παρτέρι μπροστά στο Δημαρχείο. Ο κ. Σισμανίδης συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή που ομόρφυνε κοινόχρηστους χώρους της πόλης του Κιλκίς και ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν παρόμοιες παρεμβάσεις. Οι μαθητές, όπως τονίστηκε, θα αναλάβουν την ευθύνη να ποτίζουν τακτικά το λουλούδι που φύτεψαν και να το προσέχουν. Έχοντας την εμπειρία της πρώτης φύτευσης, θα επαναλάβουν το εγχείρημα και την άνοιξη.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Α’ Βαθμιας Εκπαίδευσης, του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β΄ Βαθμιας Εκπαίδευσης, του Δήμου Κιλκίς (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης & Διαφάνειας, Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Πρασίνου, Τμήμα Περιβάλλοντος – Πρασίνου, Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς) και του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης & Διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας – Διαχείρισης Πρασίνου Χριστόφορος Πιπερίδης, η εντεταλμένη για θέματα πολιτισμού σύμβουλος Αναστασία Ανανιάδου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μαρία Τσοπούλου, ο Αθανάσιος Καριοφύλλης από τη Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς, ο Διευθυντής της Α΄Βαθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς Κώστας Ραμπίδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς Θέμης Ανθρακίδης εκπαιδευτικοί και εξειδικευμένο προσωπικό (κηπουροί και φροντιστές) του Τμήματος Περιβάλλοντος – Πρασίνου του Δήμου Κιλκίς.

Η εθελοντική δράση ”Το πρώτο λουλούδι μου… Από το Εγώ στο Εμείς” ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τετάρτη 22 Οκτωβρίου με φυτεύσεις λουλουδιών στον πεζόδρομο Μητροπολίτου Χαρίτωνoς ( από το 2ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο) στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου και στην οδό Εθνικής Αντίστασης ( από το 5ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο).

louloudi 2 - 2

 LOYLOUDI 8 -2LOYLOYDI 9-2

LOYLOYDI 10-2

4-2

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window