Δελτία Τύπου|

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών η 28η Φεβρουαρίου ορίστηκε ως η καταληκτική ημερομηνία σχετικά με την οριστική διαμόρφωση των εκλογικών καταλόγων με βάση τους οποίους θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές του Μαϊου όποιες κι αν είναι αυτές.
Όσες μεταβολές στα δημοτολόγια (μεταδημοτεύσεις και διαγραφές), όσες αιτήσεις ετεροδημοτών και αιτήσεις κοινοτικών εκλογέων γίνουν μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019, θα ενσωματωθούν στην α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του 2019 και όλες οι εκλογές του Μαΐου θα διεξαχθούν με τους καταλόγους που θα προκύψουν από την α’ αναθεώρηση.

Η διαμόρφωση των νέων εκλογικών καταλόγων για τις μεταδημοτεύσεις, και εφόσον υπάρχει αποδεικτικό διετούς διαμονής των εκλογέων, μπορεί να γίνει με υποβολή αίτησης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Το ίδιο ισχύει και για τους ετεροδημότες που θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις ευρωεκλογές αλλά δεν θα μπορούν να μετακινηθούν στο Δήμο όπου είναι δημότες.

Όσοι γεννήθηκαν το 2002 θα συμπεριληφθούν αυτομάτως στην α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων και θα ψηφίσουν για πρώτη φορά το Μάιο σε όλες τις εκλογές, χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση.

Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Δημοτολογίου του Δήμου Κιλκίς στο ισόγειο του Δημαρχείου ( Γ. Καπέτα 17) ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 23413-52125 και 23413-52118 στις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window