Δελτία Τύπου, Ενημέρωση Πολιτών, Νέα - Ανακοινώσεις|

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς συντάσσεται με το δίκαιο αίτημα της μαθητικής κοινότητας του Γενικού Λυκείου Νέου Αγιονερίου και του Γενικού Λυκείου Σ.Σ. Μουριών για τη λειτουργία Τμημάτων Προσανατολισμού στα σχολεία τους.

Οι μαθητές, οι αυριανοί ενεργοί πολίτες του Δήμου Κιλκίς, έχουν όνειρα και στόχους να κατακτήσουν στο χώρο της εκπαίδευσης και είναι πρόδηλο ότι η τελευταία χρονιά είναι κρίσιμη για την εκπλήρωσή τους. Η ασάφεια και η εκκρεμότητα αναφορικά με τη λειτουργία των Τμημάτων Προσανατολισμού έχει προκαλέσει δικαιολογημένα αναστάτωση στους μαθητές, στις οικογένειές τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς που πιέζουν με κάθε πρόσφορο μέσο για την έγκρισή τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς καλεί την ηγεσία του υπ. Παιδείας να πάρει τη σωστή απόφαση και να εγκρίνει τη λειτουργία Τμημάτων Προσανατολισμού στα δύο προαναφερθέντα Γενικά Λύκεια δίχως να ληφθεί καθόλου υπόψη η ολιγομελής σύνθεση του αιτηθέντος από το Γενικό Λύκειο Νέου Αγιονερίου Τμήματος Οικονομίας και Πληροφορικής και των επίσης αιτηθέντων Τμημάτων Θετικών Επιστημών και Οικονομίας και Πληροφορικής από το Γενικό Λύκειο του Σ.Σ. Μουριών. Η λειτουργία των ως άνω Τμημάτων αποτελεί το μοναδικό εχέγγυο για την επαναφορά στην εκπαιδευτική κανονικότητα.

Η δωρεάν παιδεία, η διασφάλιση ικανών συνθηκών για την εκπαίδευση και η ισότιμη μεταχείριση των μαθητών είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες οι οποίες πρέπει να υπηρετηθούν από τη συντεταγμένη Πολιτεία με πνεύμα δικαίου και ορθοφροσύνης.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window