Δελτία Τύπου|

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη αντιπροσωπεία δημοτών της Δημοτικής Ενότητας Μουριών αναφορικά με την παραμονή μεταναστών στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος ” Θεά Δήμητρα” όπου έχουν καταλύσει.

Οι δημότες της περιοχής κατήγγειλαν πλημμελή αστυνόμευση στην περιοχή, υγειονομικές παραβάσεις στο εν λόγω ξενοδοχείο και παραβατικές συμπεριφορές από τους φιλοξενούμενους που εκδηλώνονται με κλοπές και φθορές κατά της περιουσίας τους. Τόνισαν ότι έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο καθώς στερούνται την ελευθερία τους, ότι έχουν αναγκαστεί να επιβάλουν περιορισμό στην κυκλοφορία των παιδιών τους και έχουν φθάσει μάλιστα στο σημείο να επιτηρούν τις ιδιοκτησίες τους.

Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που επέδωσαν στο Δήμαρχο Κιλκίς οι δημότες της Δημοτικής Ενότητας Μουριών ζητούν από κάθε αρμόδια αρχή (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Γεν. Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Υποδοχής Ασύλου, Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς και κάθε άλλη αρμόδια αρχή) να λάβει μέτρα ελέγχου ως προς την τήρηση της νομιμότητας για τις συνθήκες διαβίωσης των ενοίκων στο ξενοδοχείο ”Θεά Δήμητρα” και να μεριμνήσει για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση των (λαθρο) μεταναστών, όπως τους χαρακτήρισαν, από τη Δημοτική Ενότητα Μουριών ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα της ζωής στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα που του εκφράσθηκαν και δεσμεύθηκε να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς για την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή και προς στη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς σε ότι αφορά την πλήρωση των υγειονομικών διατάξεων του ξενοδοχείου.

Ο κ. Κυριακίδης κατέστησε σαφές στην αντιπροσωπεία των δημοτών που τον επισκέφθηκαν ότι η έκφραση της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης είναι αυτονόητη προς τους φιλοξενουμένους θα πρέπει όμως και οι τελευταίοι να σέβονται με τη συμπεριφορά τους τους κανόνες της φιλοξενίας και να συμβιώνουν αρμονικά με τον τοπικό πληθυσμό.

Σε ότι αφορά τη τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος επισήμανε, τέλος, ότι θεμελιώδης αρχή της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς αλλά και των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ, ΠΕΔ) είναι ο αναλογικός επιμερισμός των προσφυγικών ροών σε όλους τους Δήμους της επικράτειας, ώστε να υπάρξει δίκαιη και ισομερή κατανομή τους στη χώρα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window