Δελτία Τύπου|

Η αγάπη για τα παιδιά έγινε η έμπνευση που φώτισε τη ζωή του καθηγητή φυσικής αγωγής Γιάννη Χαριτίδη, το έργο του οποίου γνωρίζουν πολλοί στο Ν. Κιλκίς.

Η δύναμη που κρύβεται μέσα στην καρδιά των παιδιών, η λάμψη που έχει το βλέμμα τους, η ελπίδα που κρατάνε στα χέρια τους, όλα εκείνα που οι ενήλικες ξεχνάμε μεγαλώνοντας, αυτός δε θέλει να τα αφήσει να ξεθωριάσουν.

Ονειρεύεται πως ακόμη και αν δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα, τουλάχιστον θα μπορούσε να την κάνει λίγο πιο όμορφη, μαθαίνοντας στους μελλοντικούς μεγάλους να μη γίνουν περίεργοι και παράξενοι, μα να παραμείνουν παιδιά και να συνεχίζουν να ονειρεύονται και αυτά, γιατί τα όνειρα δεν έχουν ηλικία.

Δημιουργήθηκε λοιπόν μια ομάδα που με την καθοδήγηση τη δική του και της χορογράφου συνεργάτιδάς του, Μαρίας Πουλαράκη, διδάσκει στα παιδιά, με την ενεργή συμμετοχή τους, την αδιάκοπη και ίσως κάποιες φορές επίπονη προσπάθειά τους, τη σημασία της προσφοράς και αλληλεγγύης στον άνθρωπο που ίσως διστάζει να ακουστεί η φωνή του, που μπορεί να ντρέπεται να φανεί η ανάγκη του.

Τα παιδιά αυτά μαθαίνουν πως η ζωή είναι μια θάλασσα, που ψιθυρίζει αλήθειες, ελπίδες, προσδοκίες. Που τα κύματά της όσο μεγάλα και αν είναι δεν πρέπει να τα φοβίσουν, να παραμένουν πιστοί στο στόχο τους χωρίς να αμφισβητούν τον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους.

Να παλεύουν για το κοινό καλό και να συνεχίζουν να βλέπουν έναν κόσμο ομορφότερο, αφήνοντας χνάρια στο δρόμο της ζωής που θα τους κάνουν περήφανους.

Η ομάδα Traccia GiovanNile, που αποτελείται από παιδιά του 2ου και 3ου Γυμνασίου Κιλκίς, με την ένθερμη στήριξη του Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Ιωάννη Λιναρδάκη, έχει προγραμματίσει για τον Σεπτέμβριο, μια μουσικοχορευτική εκδοχή του παραμυθιού ‘’Ο Μικρός Πρίγκηπας’’, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν για την ενίσχυση της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, καθώς και τρεις ολιγόλεπτες παραστάσεις για να δείξουν την εκτίμησή τους και να πουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Νοσοκομείο Κιλκίς τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 10:00, στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς την Τρίτη 23 Ιουνίου και ώρα 09:00 και στο Δημαρχείο Κιλκίς την Τρίτη 23 Ιουνίου και ώρα 10:30.

 

Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε στήριξη από την πλευρά σας στην πρωτότυπη και ξεχωριστή αυτή ιδέα των παιδιών της ομάδας μας.

 

Υπεύθυνος οργάνωσης

Γιάννης Χαριτίδης

6976417167

email: johnhari@otenet.gr

efxaristume


 

 

 

 

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window