Δελτία Τύπου|

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Διαφάνειας – Δόμησης φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της Καπναποθήκης της Αυστροελληνικής την Έκθεση Χειροποίητου Κεντήματος της Σοράγιας – Σημαντήρη – Σιδηροπούλου που εγκαινιάζεται την Κυριακή 19 Απριλίου στις 20:00.

Η έκθεση φέρει το λυρικό τίτλο ”Με τις κλωστές κεντάω τ’ όνειρο” και περιλαμβάνει εργόχειρα (σταυροβελονιά σε καμβά, σταυροβελονιά σε εταμίν, βυζαντινή βελονιά σε τσεβρέ και λινό ύφασμα και έργα καρέ, σεμέν, τραπεζομάνδηλα, πίνακες, παιδικά κεντήματα, σελιδοδείκτες, πουγκιά με ευρηματική λεζάντα).

Διάρκεια έκθεσης 19 – 25 Απριλίου – Ώρες λειτουργίας 18:30 – 21:00 και 11:00 – 14:00 μόνο για το Σάββατο της 25ης Απριλίου.

Βιογραφικό Σοράγιας Σημαντήρη – Σιδηροπούλου

Οι παιδικές μου προσλαμβάνουσες και αναμνήσεις… περιέχουν ”απασχολημένα χέρια”.

Η μητέρα μου να κεντάει και να διαβάζει, η γιαγιά μου και η θεία μου να πλέκουν. Η εξέλιξη ήταν μονόδρομος για μένα. Πάντα έπαιρνα το πρώτο βραβείο στο τέλος της σχολικής χρονιάς στο μάθημα της χειροτεχνίας.

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζω μέχρι και σήμερα αυτή την υπέροχη δημιουργική απασχόληση.

Τώρα, λίγα λόγια για μένα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτμο. Ο πατέρας μου είναι καθηγητής Βυζαντινής μουσικής και η μητέρα μου ήταν…μητέρα. Έχω έναν μικρότερο αδελφό. Είμαι παντρεμένη με το Θεόφιλο Σιδηρόπουλο και έχουμε έναν γιο, το Στέφανο. Από το 1998 ζούμε στο Κιλκίς και εργάζομαι ως ελεγκτής ιατρός στο ΠΕΔΥ Κιλκίς.

Επίσης, μεγάλη μου αγάπη είναι το βιβλίο. Δεν ξέρω ποιο υπερέχει, νομίζω ότι πρέπει να είναι εφάμιλλα. Δε μπαίνω στη διαδικασία της σύγκρισης γιατί φοβάμαι να μην αδικήσω κάποιο. Και τα δύο με ταξιδεύουν, και τα δύο βρίσκονται πάντα δίπλα μου.

προγραμμα1

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window