Γενικά - Επικαιρότητα|

Μ’ αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και τις εξελίξεις για το τμήμα ΤΕΙ του  Κιλκίς, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Σταθερή θέση μας παραμένει η ενίσχυση του λειτουργούντος Τμήματος Σχεδίασης και Παραγωγής Ενδυμάτων, καθώς κι η λειτουργία νέων τμημάτων ΤΕΙ στη πόλη του Κιλκίς, με την προοπτική να ιδρυθεί αυτόνομη σχολή. Παράλληλα πιστεύουμε ότι για τη πόλη μας η ίδρυση σχολής ΑΕΙ είναι πλέον επιβεβλημένη.

Επειδή, όμως, η ίδρυση και λειτουργία ανώτερων και ανώτατων σχολών είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής: Η απόφαση για ίδρυση σχολής δεν σημαίνει ότι αυτόματα θα καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη λειτουργία της. Απαιτείται ταυτόχρονα και μια πολιτική στήριξης, που θα στοχεύει στη διατήρηση κι ανάπτυξη των περιφερειακών σχολών της χώρας. Μια πολιτική που θα την χαρακτηρίζει η γενναία χρηματοδότηση κι η θεσμική θωράκιση των νέων ιδρυμάτων. Αλλιώς κάθε νέα σχολή στην Περιφέρεια, κι άρα και στον τόπο μας, θα κινδυνεύει ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα του Τμήματος Σχεδίασης και Παραγωγής Ενδυμάτων. Συν των χρόνω, δηλαδή, να φθίνει.

Εμείς στο Δήμο Κιλκίς εκφράσαμε απ’ την αρχή τη στήριξη μας σε κάθε πρόταση για ίδρυση νέας σχολής στο Κιλκίς. Αυτό κάναμε με την πρόταση που κατέθεσε ήδη το ΤΕΙ μας κι αυτό θα κάνουμε με την άλλη που ετοιμάζεται έπειτα από πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, όμως, δηλώνουμε ότι θα εντείνουμε τον αγώνα μας για να θεσμοθετηθεί επιτέλους μια πολιτική ουσιαστικής στήριξης των περιφερειακών σχολών της χώρας, έτσι ώστε ν’ αποτελούν δελεαστικές προτάσεις σπουδών για κάθε υποψήφιο των ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ανεξάρτητα απ’ τη προέλευση του. Μόνο έτσι πιστεύουμε ότι θα φανούμε χρήσιμοι στη τοπική κοινωνία και στη νεολαία μας.

 

Δημήτριος Τερζίδης

Δήμαρχος Κιλκίς

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window