Γενικά - Επικαιρότητα|

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 24 Αυγούστου το δοκιμαστικό δρομολόγιο της δημοτικής αστικής συγκοινωνίας του Κιλκίς, η οποία θα επαναλειτουργήσει μετά από πολλά χρόνια, χάρη στη συνεργασία του δήμου και του ΚΤΕΛ Κιλκίς. Η έναρξη των κανονικών δρομολογίων θα γίνει την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου.

Το δοκιμαστικό δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε μ’ επιβάτες τον Δ. Τερζίδη, τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Δ. Φωτιάδη, τους αντιδημάρχους Φ. Ρωμανίδη, Σ. Μιχαηλίδη, Ιωσήφ Παυλίδη και Κ. Αναστασιάδη, δημοτικούς και νομαρχιακούς συμβούλους, υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου καθώς και τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Π. Μωϋσίδη ενώ από την στάση της νομαρχίας στο λεωφορείο επιβιβάστηκε και ο νομάρχης Ευ. Μπαλάσκας.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο κ. Τερζίδης ευχαρίστησε τον κ. Μωϋσίδη για την συνεργασία δήμου-ΚΤΕΛ, καθώς και για την παρέμβαση του δεύτερου έτσι ώστε το αντίτιμο του εισιτηρίου ν’ αντιστοιχεί στη χαμηλή τιμή των 50 λεπτών.

Ο κ. Τερζίδης κάλεσε τους δημότες και τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. να στηρίξουν το εγχείρημα της αστικής συγκοινωνίας, η οποία μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στον επανασχεδιασμό των λειτουργιών της πόλης, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ταύτοχρονα ο δήμαρχος του Κιλκίς αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που επίσης γίνεται με συνεργασία δήμου και ΚΤΕΛ για την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων του δεύτερου απ’ το κέντρο της πόλης, έτσι ώστε να επανασχεδιαστεί όλη η κυκλοφοριακή λειτουργία του Κιλκίς.

Απ’ την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του τον δήμαρχο του Κιλκίς για την άψογη-όπως τη χαρακτήρισε- συνεργασία τους, γνωστοποίησε ότι τα δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας θα εκτελούνται από νέα λεωφορεία τύπου «μίνι μπας», που είναι σχεδιασμένα για να εξυπηρετούν και άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσουν και κάρτες διαρκείας πολλαπλών διαδρομών.

«Εκτιμούμε ότι μετά από διάστημα δυό περίπου μηνών θα έχουμε την αστική συγκοινωνία σε πλήρη ανάπτυξη» είπε ο κ. Μωϋσίδης, σημειώνοντας ότι μεταξύ των άλλων θα εγκατασταθεί και το ηλεκτρονικό σύστημα GPS, μέσω του οποίου θα μπορεί ο κάθε επιβάτης να γνωρίζει την ακριβή ώρα άφιξης του λεωφορείου σε κάθε στάση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώτες αντιδράσεις των Κιλκισιωτών στη θέα του αστικού λεωφορείου ήταν εξαιρετικά θετικές, με πολλούς απ’ αυτούς να χαιρετούν μ’ ενθουσιασμό απ’ τα πεζοδρόμια, εκφράζοντας την επιδοκιμασία τους για την πρωτοβουλία του δήμου και του ΚΤΕΛ Κιλκίς, που ως γνωστών θα υλοποιηθεί για τους πρώτους 14 μήνες μέσα από το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Με την ευκαιρία του δοκιμαστικού δρομολογίου, ο υφυπουργός Κ. Κιλτίδης απέστειλε προς τον δήμο και το ΚΤΕΛ του Κιλκίς συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο σημαντικό αυτό εγχείρημα της δημοτικής αστικής συγκοινωνίας του Κιλκίς

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window