Γενικά - Επικαιρότητα|

hyenaΈνας χώρος -κόσμημα για τον τόπο και μια σπουδαία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές σε τοπικό και διεθνές επίπεδο- που έρχεται όχι μόνο να αναδείξει την προϊστορία και τον φυσικό πλούτο της περιοχής, αλλά και να ενισχύσει τον τοπικό τουρισμό, λειτουργεί τον τελευταίο μήνα στην πόλη του Κιλκίς. Πρόκειται για το Κέντρο Προβολής Λόφου Αγίου Γεωργίου, που έχει στηθεί στον όροφο του αναψυκτηρίου του Λόφου με τη συνεργασία του Δήμου Κιλκίς, της Επιστημονικής Ομάδας της αναπληρώτριας καθηγήτριας του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ κ. Ευαγγελίας Τσουκαλά και του Κιλκισιώτη σπηλαιολόγου Βασίλη Μακρίδη.

Στον μόνιμο εκθεσιακό του χώρο φιλοξενείται πλέον ο πλούσιος παλαιοντολογικός θησαυρός απολιθωμάτων ζώων και ευρημάτων που έχουν εντοπιστεί στο Σπήλαιο Κιλκίς, καθώς και άλλα ενδιαφέροντα εκθέματα όπως το ομοίωμα της στικτής ύαινας του σπηλαίου, ο “σπηλαιολόγος”, η αναπαράσταση του άγριου ημίονου, κ.ά.

Το Κέντρο Προβολής Λόφου Αγίου Γεωργίου του Δήμου Κιλκίς είναι επισκέψιμο ως εξής: Τις καθημερινές (Δευτέρα με Παρασκευή) δέχεται μεμονωμένες αλλά και οργανωμένες επισκέψεις από γκρουπ και σχολεία κατόπιν ραντεβού, ενώ το Σαββατοκύριακο λειτουργεί σε προκαθορισμένο ωράριο για το κοινό, ήτοι από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Η είσοδος για όλους είναι δωρεάν.

Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 6972 078442 με την κ. Ελένη Ιακωβίδου, καθώς και στο τηλ. 2341352103.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window