Γενικά - Επικαιρότητα|

Εκδήλωση προς τιμήν του Κυπρίου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς και η Δημοτική Ενότητα Δοϊράνης την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, στον οικισμό του Ακρίτα στις 12 το μεσημέρι.

Η εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στην πλατεία που έχει στηθεί η προτομή του ήρωα, περιλαμβάνει: Επιμνημόσυνη δέηση. Ομιλία με θέμα “Ο ήρωας Γρηγόριος Αυξεντίου”. Κατάθεση στεφανιών. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ο Γρηγόρης Αυξεντίου γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1928 στο χωριό Λύση της Κύπρου. Εισήχθη στη σχολή Έφεδρων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού και αφού αποφοίτησε έκανε τη στρατιωτική του θητεία στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και ειδικότερα στο σημερινό χωριό Ακρίτας του νομού Κιλκίς. Γυρνώντας στην Κύπρο γίνεται αγωνιστής της ΕΟΚΑ, ο αρχηγός της οποίας Γεώργιος Γρίβας Διγενής, σε αναγνώριση του ήθους και του πατριωτικού του ζήλου του δίνει τη θέση του υπαρχηγού της Οργάνωσης. Το 1957 καίγεται ζωντανός σε ηλικία μόλις 29 ετών από τους Άγγλους, αγωνιζόμενος στα ελεύθερα βουνά της Κύπρου.

Σημειώνεται τέλος ότι, στην εκδήλωση της Κυριακής θα παρευρίσκεται και πενταμελής εκπροσωπεία από τον Δήμο Λύσης της Κύπρου, με τον οποίο αδελφοποιήθηκε το 2002 ο τότε Δήμος Δοϊράνης.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window