Γενικά - Επικαιρότητα|

Αγκαλιές στο κοινό του Κιλκίς θα μοιράσουν για πρώτη φορά το Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 τοπικοί φίλοι και υποστηρικτές του γνωστού κινήματος “Free hugs”. Οι «δωρεάν αγκαλιές» προς όλους θα λάβουν χώρα με τη στήριξη του Δήμου Κιλκίς, μετά από σχετικό ενδιαφέρον που εξεδήλωσε ομάδα παιδιών της πόλης του Κιλκίς. Ειδικότερα, οι νέοι της πόλης αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες της εποχής και πιστεύοντας στη δύναμη του χαμόγελου και της αγκαλιάς, θέλησαν να προβούν σ’ αυτήν την κίνηση αγάπης προς το συνάνθρωπο με βασικό σκοπό τους τη μετάδοση μηνυμάτων αισιοδοξίας και ελπίδας.

Επισημαίνεται εδώ ότι η δημοτική αρχή Κιλκίς, επιδιώκοντας να ενισχύσει τον ρόλο και την παρουσία της νεολαίας στο κοινωνικό γίγνεσθαι, θα αγκαλιάζει και θα είναι ανοικτή σε προτάσεις και πρωτοβουλίες που προέρχονται αλλά και απευθύνονται στο νεαρό κόσμο του δήμου, ενώ θα στέκεται πάντα αρωγός στην προσπάθειά της να εκφραστεί, καθώς επίσης και στις δράσεις που στοχεύουν στην περαιτέρω ενεργοποίησή της.

Οι νέοι που θα συμμετέχουν στις “δωρεάν αγκαλιές” θα πλαισιώσουν την πρώτη ημέρα των διήμερων εκδηλώσεων για την “Ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής”, που τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.

Συγκεκριμένα, η νεολαία με τα πανό της θα μοιράζει απλόχερα αγκαλιές σε διάφορα σημεία της πόλης: Στις 12 το μεσημέρι θα βρίσκεται στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, όπου θα λάβουν χώρα δραστηριότητες γκράφιτι από νέους του Ν. Κιλκίς, καθώς και εικαστικά δρώμενα από το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής γιορτής της μουσικής”).

Στις 6 μ.μ. θα μεταφερθεί στην πλατεία Ειρήνης για να δώσει μια αγκάλια σε όλους τους περαστικούς, ενώ μετά τις 8 το βράδυ θα βρίσκεται στον Δημοτικό Κήπο για να πλαισιώσει τις μουσικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και πάλι στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής γιορτής της μουσικής”.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window