Γενικά - Επικαιρότητα|

istoriesΣτην αισθητική αναβάθμιση της πόλης του Κιλκίς μέσα από ένα ταξίδι- αφιέρωμα στο παρελθόν, αποβλέπει η νέα πρωτοβουλία του Δήμου Κιλκίς με τίτλο “Ιστορίες Τοίχων” (Wall Stories). Οι “Ιστορίες Τοίχων” δεν είναι τίποτα άλλο από μικρές και μεγάλες τοιχογραφίες σε δημόσια κτίρια, εμπνευσμένες από την λαϊκή μας παράδοση, από τους ανθρώπους που έζησαν σ’ αυτόν τον τόπο, τις καθημερινές τους ασχολίες και τον τρόπο ζωής τους.

Τις “Ιστορίες Τοίχων” μας “αφηγείται” μέσα από την προσωπική της τεχνοτροπία και αισθητική, η αρχιτέκτονας Σοφία Σπυρλιάδου η οποία έχει αναλάβει το έργο της σχεδίασης, της υλοποίησης και της ολοκλήρωσής τους.

Οι παραστάσεις που φιλοτεχνεί η καλλιτέχνης και οι οποίες θα επεκτείνονται μέσα από μια δυναμική διαδικασία σε όλο τον αστικό ιστό της πόλης, θα επαναφέρουν στο σήμερα λεπτομερείς συνθέσεις από τοπία, κτίρια – ορόσημα του χθες, δραστηριότητες και οικογενειακές στιγμές των προγόνων μας, καθώς επίσης και φιγούρες ανθρώπων, παιχνιδιών και αντικειμένων άλλων εποχών.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί τρεις εικαστικές παρεμβάσεις, στις Τεχνικές Υπηρεσίες-ΚΑΠΗ, στα εξωτερικά σκαλιά του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς και απέναντι από το τελευταίο στην οδό Μοσκώφ, ενώ θα ακολουθήσουν πολλές άλλες σε όψεις δημοσίων κτιρίων και όχι μόνο, καθώς πολλοί ιδιώτες έχουν εκφράσει ανάλογο ενδιαφέρον.

Πέραν της αναβάθμισης της εικόνας του πολεοδομικού συγκροτήματος και της “καταπολέμησης” του γκρίζου της πόλης, οι “Ιστορίες Τοίχων” του Δήμου Κιλκίς αποσκοπούν στο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών, προσφέροντας σε όλους την ευκαιρία να συμμετέχουν σε έναν όμορφο και εκπαιδευτικό περίπατο, σε ένα ανεκτίμητο ταξίδι στην ιστορία και την λαογραφία αυτού του τόπου.

Σοφία Σπυρλιάδου

Η Σοφία Σπυρλιάδου είναι απόφοιτη του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ. Τα πρώτα της μαθήματα στη ζωγραφική τα πήρε στην “Τέχνη” Κιλκίς. Από το 2009 εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας αρχιτεκτόνισσα, εικονογράφος και γραφίστρια σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς.
Ασχολείται με τα κόμικ και κυκλοφορεί σε συνεργασία με δύο φίλες της το φανζίν “Frogs & Dogs”.
Δουλειά της εχει δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικα όπως Athens Voice, Παραπέντε, Fuct Art κλπ., ενώ συμμετέχει και σε δυο ομαδικά blog:
http://frogs-n-dogs.blogspot.com/ και http://theveryclosedcircle.blogspot.com/
Έλαβε μέρος σε εκθέσεις κόμικ Φοιτητικών εβδομάδων του ΑΠΘ, ενώ ήταν υποψήφια στα ελληνικά βραβεία Comicdom τις χρονιές 2009 και 2010.

Το 2010 συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό κόμικ που διοργάνωσε η εφημερίδα “Το Ποντίκι” με θέμα “Ξένοι στην ίδια πολη”, όπου και έλαβε το τρίτο βραβείο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window